Nedjelja, 30. lipnja 2024.

Na račun Općine Novigrad Podravski ‘sjeo’ novac iz fondova, Brljek: Zadovoljni smo što smo uspjeli ispoštovati traženo bez umanjenja odobrenog iznosa

Na račun Općine Novigrad Podravski prošlog su tjedna “sjela” financijska sredstva iz raznih fondova.

Objavio je to na općinskim internetskim stranicama načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek i objasnio kako se uglavnom radi o povratu novca nakon što su odobrenu investiciju financirali vlastitim novcem i opravdali ju propisanom dokumentacijom.

– Na primjer, dječje igralište u Delovima izgradili smo prošle godine, platili cjelokupan iznos izvođaču, nadzornom inženjeru i geodetima pa sa svom dokumentacijom zatražili povrat odobrenog iznosa. I eto, nije prošlo ni godinu dana, a odobreni iznos novca nam je uplaćen. Zadovoljni smo što smo uspjeli ispoštovati sve traženo i nije bilo korekcije, odnosno umanjenja odobrenog iznosa, a zadovoljni smo i što u ovom i drugim projektima uspijevamo troškove isfinancirati našim, općinskim novcem jer inače ništa od fondovskih eura – poručio je načelnik.

Osim sredstava za potporu izgradnje dječjeg igrališta u Delovima, stigla su sredstva i za sufinanciranje predškolske djelatnosti u 2023. godini, zaključio je Brljek.

zatvori