Subota, 27. travnja 2024.

MUSICORUM MASTERWEEK Klauček: Seminar privlači sve više mladih glazbenika za dodatnim usavršavanjem kod renomiranih predavača

I ove godine Glazbeni centar Musicorum i Umjetnička škola Fortunat Pintarić organiziraju popularni seminar “Musicorum MasterWeek MMW 5.”

Riječ je o petom izdanju seminara koje će se održavati 15., 16. i 17. prosinca, a aktivnost privlači sve više mladih glazbenika za dodatnim usavršavanjem kod renomiranih predavača, istaknuo je organizator seminara Filip Klauček, inače profesor u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić.

– Ove godine zadržavamo broj na osam predavača, dok su sva mjesta na instrumentima zadržana na maksimalno šest polaznika po predavaču te osam polaznika na smjeru saksofon. Kapacitet je povećan na smjeru kreativnog solfeggia i to s brojke od 20 na 28 polaznika – otkrio je.

Spomenimo da u ovogodišnjem izdanju u goste dolazi profesor saksofona u Glazbenoj školi Jastrebarsko Goran Jurković koji je ujedno i član prestižnog kvarteta saksofona Papandopulo, zatim Mario Puzović na trombonu iz GU Elly Bašić te Mario Lončar na trubi koji je član Zagrebačke filharmonije i djelatnik Muzičke akademije u Zagrebu. Osim spomenutih, mentori seminara su stalni i novi članovi Glazbenog centra Musicorum koji čine Antonia Mikas na flauti, Antonio Rumenović na gitari, Vojkan Jocić na saksofonu, Hrvoje Galler na glasoviru i Filip Klauček koji vodi kreativni solfeggio i rad u glazbenom programu Sibelius.

Prijave za seminar počinju 27. listopada i trajat će sve do 27. studenog, a obavljaju se putem aplikacije na službenoj stranici Glazbenog centra Musicorum.

zatvori