Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO Ministrica Brnjac posjetila Virovitičko-podravsku županiju: Imate predivne lokalitete koji su vrlo značajni za razvoj cjelogodišnjeg turizma

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac jučer je posjetila Virovitičko-podravsku županiju.

Tako je u posjetu županiji ministrica Nikolina Brnjac obišla Dvorac Pejačević u Virovitici, Centar za posjetitelje – Dvorac Janković u Suhopolju, Posjetiteljski centar Dravska priča, kao i trenutne radove na Turističko-rekreacijskom centru Jezero – Hercegovac – Ružica grad u Orahovici.

– Kulturna baština Virovitičko-podravske županije ima niz predivnih lokaliteta koji su vrlo značajna investicija za cijelu županiju te vrlo važan motiv za razvoj cjelogodišnjeg turizma. Novi Zakon o turizmu po prvi puta omogućuje, kroz Fond za turizam, ulaganje i sufinanciranje upravo projekata na kontinentu i razvoj cjelogodišnjeg turizma, a to je ono što ova županija i radi. To je i naš cilj, zaposlenje tijekom cijele godine, ravnomjerno regionalno razvijen turizam te razvoj malog i srednjeg poduzetništva. Upravo je glavni motiv brojnih dolazaka u ovu županiju bogata kulturna baština, ali i aktivni turizam – istaknula je ministrica Brnjac.

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović naglasio je kako su najveći projekti u županiji započeli prije 10 godina povlačenjem europskih sredstava.

– U nekoliko projekata uloženo je više od 500 milijuna kuna, a sve za revitalizaciju kulturne i prirodne baštine te edukacijske centre kao nositelje turizma ove županije, uz dva naša UNESCO parka, Park prirode Papuk te zaštićeno područje Mura-Drava-Dunav. Cilj je kroz sljedeću godinu završiti svu javnu turističku infrastrukturu kako bi se dale potpore privatnicima za razvoj turizma i privatne smještajne kapacitete – zaključio je Andrović.

Dodajmo kako su radnom posjetu Virovitičko-podravskoj županiji nazočili i saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, zamjenik župana Marijo Klement, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić, pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove Virovitičko-podravske županije Jasna Abramović te ostali uzvanici.

zatvori