Subota, 4. svibnja 2024.

Jedan biser uzeo novce za mobitel koji nikad nije poslao, drugi prodao praznu kutiju u kojoj je trebao biti sat

Dvije kupoprodajne prijevare u kojima su žrtve ostale bez novca, ali i robe koju su htjele kupiti, dogodile su se na području Koprivničko-križevačke županije u proteklom razdoblju.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke istaknuli su kako u prvoj prijevari sumnjaju da je 32-godišnjak sa zagrebačkog područja putem oglasnika stavio na prodaju mobitel.

– Osumnjičeni je dogovorio prodaju 61-godišnjaku, a koji mu je po dogovoru prethodno uplatio 250 eura. Nakon uplate novca osumnjičeni nije poslao mobitel niti je 61-godišnjaku vratio novac – istaknuli su u policiji.

U drugoj prijevari u policiji sumnjiče 20-godišnjaka s varaždinskog područja da je putem oglasnika stavio sat na prodaju te je dogovorio prodaju s 29-godišnjakom.

– Prilikom preuzimanja sata, oštećeni mu je predao 220 eura, dok je osumnjičeni predao praznu kutiju, a što je oštećeni primijetio tek naknadno – naglasili su.

U policiji su zaključili da su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare protiv oba osumnjičenika podnesene kaznene prijave.

zatvori