Nedjelja, 28. travnja 2024.

Ivica Obrvan postao novi izbornik ženske rukometne reprezentacije: To je veliko priznanje, ali i velika odgovornost

Trener RK Podravka Vegete Ivica Obrvan novi je izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije.

Tu je odluku potvrdio Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza, a pritom je izborničke funkcije razriješen dosadašnji izbornik Nenad Šoštarić.

Iz HRS-a objašnjavaju da je Obrvan vrhunski stručnjak koji je do sada vodio najjače hrvatske klubove poput Metkovića, Medveščaka, Zagreba, ali i inozemne Gorenje Velenje, Chambery. Bio je izbornik i dviju reprezentacija – muške seniorske reprezentacije Sjeverne Makedonije te muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, hrvatska ženska seniorska reprezentacija ostala je bez izbornika nakon što je Nenad Šoštarić prihvatio ponudu i postao trener Zagreba. Reprezentaciju za mjesec dana očekuje Svjetsko prvenstvo kojem su domaćini Švedska, Danska i Norveška tako da je pred novim izbornikom iznimno kratko vrijeme za pripremu reprezentacije.

– Izuzetna mi je čast što ću postati trener ženske reprezentacije. To je veliko priznanje, ali i velika odgovornost. Zahvaljujem naravno i klubu Podravka Vegeti koji je pristao i prihvatio moju dvostruku ulogu. I za njih je to vjerujem velika čast. Znate i sami da zbog natrpanog kalendara natjecanja nemamo mnogo vremena za upoznavanje i pripremu ekipe za Svjetsko prvenstvo, ali mogu reći da imamo sreću jer je ekipa dugo na okupu, dobro posložena, ima svoju čvrstu okosnicu i igru. Nadam se samo da će sve biti zdrave i na raspolaganju kada se uskoro okupimo. Svjetsko prvenstvo je veliki izazov za sve nas – poručio je Obrvan.

zatvori