Nedjelja, 29. rujna 2024.

INOVACIJA U PODRAVKI Umjetna inteligencija kroz aplikaciju će vam predlagati zdrave recepte i davati nutricionističke savjete

Podravka, jedna od vodećih hrvatskih multinacionalnih kompanija, prva je u industriji u regiji lansirala inovativan digitalni proizvod vođen umjetnom inteligencijom.

Poručili su to iz Kompanije sa srcem i objasnili da je riječ o SuperfoodChef-AI by Coolinarika, osobnom AI asistentu za nutritivno uravnoteženu prehranu razvijenom kako bi se integracijom GPT tehnologije stvorilo još bolje korisničko iskustvo kulinarskoj platformi Coolinarici.

– Osim na web stranici, SuperfoodChef-AI prisutan je i na Coolinarika mobilnoj aplikaciji dostupnoj na Google Playu ili Apple Storeu. Prvi hrvatski AI asistent u kuhinji nastao je u partnerstvu Podravke i vodeće regionalne IT kompanije Infobip te međunarodne digitalne agencije C3 Croatia – 01 Content & Technology, a trenutno se nalazi u beta fazi razvoja, odnosno još je u razvoju i nadograđuje se – objasnili su u Podravki.

AI vodič korisnicima tako pomaže kulinarskim i nutricionističkim savjetima i preporukama ukusnih i zdravih recepata, s naglaskom na tzv. superfood namirnice. Tako će, primjerice, odgovoriti na pitanja o nutritivnoj vrijednosti graha i banana ili pak predložiti recept bogat proteinima.

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić navela je da Podravka ovim iskorakom u korištenje umjetne inteligencije potvrđuje svoju usmjerenost na inovacije i korištenje novih, modernih tehnologija.

– U vrijeme kad je nastala, Coolinarika je bila inovativan i jedinstven iskorak prehrambene industrije u izravnu komunikaciju s potrošačima, a danas je jedan od najposjećenijih portala u Hrvatskoj koji dnevno posjeti gotovo 70.000 korisnika. Razvoj vlastitog AI alata još je jedan korak u njezinu razvoju i unapređenju zadovoljstva njezinih korisnika te Podravkinog odnosa s potrošačima – kazala je Dalić.

Spomenimo za kraj da SuperfoodChef-AI za sada raspolaže informacijama o 30 namirnica i s bazom od 100-tinjak recepata, no brzo uči, a bazu znanja svakodnevno razvija, obogaćuje i nadopunjuje.

– Što se više koristi, postajat će i sve uspješniji pomoćnik u svakodnevnom kuhanju nutritivno uravnoteženih obroka – zaključili su u Podravki.

Slušaj uživo
zatvori