Subota, 4. svibnja 2024.

Grešni vozači sucima zadali pune ruke posla, dvojica muškaraca završila u zatvoru, jedan od njih bježao policiji

Za suce prekršajnih odjela općinskih sudova u Koprivnici i Bjelovaru vikend je bio pun posla.

Naime, Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden 59-godišnjak koji je u subotu u 22:50 u Đurđevcu vozio osobni automobil pod utjecajem alkohola od 2,65 promila.

– U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom od 1.320 eura i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije na pet mjeseci – naveli su u policiji.

Nadalje, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru doveden je 31-godišnjak koji je u nedjelju u 2:25 u Ladincu vozio osobni automobil te nije postupio po naredbama policijskih službenika izraženih pomoću zvučnih i svjetlosnih signala da zaustavi vozilo, već je nastavio vožnju i naknadno je zaustavljen u mjestu Trema Dvorišće.

– Vozač je odbio alkotestiranje, uhićen je i smješten u posebnu prostoriju policije. U žurnom prekršajnom postupku određeno mu je zadržavanje od 15 dana i predan je u zatvor u Bjelovar – nastavili su u policiji.

Uz to, na isti sud u Bjelovaru doveden je 34-godišnjak koji je u nedjelju u 3:38 u Apatovcu  vozio osobni automobil koji nije u zakonskom roku prenio na sebe ili odjavio te je uz to bio pod utjecajem alkohola od 1,73 promila.

– U žurnom prekršajnom postupku vozaču je određeno zadržavanje od 15 dana i predan je u zatvor u Bjelovar – zaključili su u policiji.

zatvori