Subota, 27. srpnja 2024.

Grad Đurđevac petu godinu zaredom među najuspješnijima u Hrvatskoj po povlačenju europskih sredstava

Grad Đurđevac se petu godinu zaredom našao među 10 najuspješnijih gradova u Hrvatskoj po povlačenju sredstava iz Europe prema portalu gradonacelnik.hr.

Na nacionalnoj ljestvici Grad Đurđevac je zauzeo 10. mjesto s 2.261,70 kuna povučenih europskih sredstava po stanovniku, odnosno ukupno više od 16 milijuna kuna osiguranih sredstava iz europskih fondova za projekte, izvijestili su iz đurđevačke Gradske uprave.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči pritom je naveo da je Đurđevac jedini od gradova koji ima kontinuitet realizacije velikih projekata iz godine u godinu.

– I dalje nastavljamo s provedbom europskih projekata i prijavama na natječaje koji će se raspisivati iz europskih fondova. Grad Đurđevac uspješnim korištenjem europskih sredstava podiže standard u svim segmentima – od predškolskog i školskog odgoja i obrazovanja do gospodarstva, javne, komunalne i sportske infrastrukture i socijalnih usluga. Najnoviji projekti usmjereni su na brigu za starije sugrađane, socijalno ugrožene sugrađane, kao i ozelenjivanje zelenih površina. Cilj i vizija je Đurđevac kao uspješan, moderan i održiv grad pogodan za život u kojem svaki građanin može ostvariti sve svoje potencijale – istaknuo je za portal gradonačelnik.

zatvori