Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Više od 50 slikara sudjelovalo na radionici ‘Peski-Art 2023. Đurđevac’

Mnogobrojni slikari sudjelovali su na 11. likovnoj radionici “Peski-Art 2023. Đurđevac” u Domu Mladena Markača.

Ovom likovnom radionicom obilježavaju se značajni datumi novije hrvatske povijesti, posebno datum oslobađajuće presude za hrvatske generale u Haagu, a sve u čast rođenog Đurđevčana i heroja Domovinskog rata, generala Mladena Markača.

Radionicu je svečano otvorio koprivničko-križevački župan Darko Koren koji je organizatorima i umjetnicima čestitao 11 godina djelovanja te istaknuo važnost čuvanja sjećanja na važne događaje iz naše povijesti, uz vrijednost stvaranja umjetničkih djela na koloniji. Okupljenima je poručio kako se Hrvatska gradi kroz kulturu.

Prisutnima su se obratili i predsjednik Udruge Peski-Art Đurđevac Franjo Mihočka, đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči, predsjednik Mjesnog odbora Stjepan Stanišić i voditelj radionice Franjo Horvat. I ovaj su se put odazvali brojni likovni stvaratelji, njih čak 50, iz ukupno 10 županija.

Spomenimo i kako je radionica održana pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja te Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca. Slike nastale na radionici daruju se ustanovama ili gradovima koji posebno cijene doprinos hrvatskih branitelja, a ove će godine likovni radovi biti darovani Gradu Sinju, odnosno Veteranskom centru Podružnici Sinj.

zatvori