Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Počeo performans Vlaste Delimar, na Zrinskom trgu okupili se sugrađani i šetaju gore-dolje

Koprivnički Zrinski trg, koji je 70-ih godina prošlog stoljeća nosio naziv Trg maršala Tita, danas je postao mjesto memorije.

Naime, umjetnica Vlasta Delimar u ovim trenucima s okupljenim sugrađanima izvodi javni performans pod nazivom “Živa slika zajedništva”.

– Projekt je zamišljen kao rehumanizacija prostora, kao sjećanje na praiskonsko ponašanje u javnom prostoru grada Koprivnice. Velika skupina ljudi imat će zadatak da šeta korzom, koprivničkim Zrinskim trgom gore-dolje kao što smo to radili nekada u doba mojeg djetinjstva, 70-ih godina prošlog stoljeća – istaknula je Delimar prilikom najave performansa.

Napomenula je kako je šetnja korzom nekada zapravo bila dio kolektivne komunikacije kao nužnost egzistencije društvene zajednice gdje se zajednička energija ispreplitala, nadograđivala iskustvima pojedinaca, sklapala su se prijateljstva, ljubavni parovi bi pokazivali svoj zanos, djevojke su tražile zgodne dečke, a dečki zgodne cure, izmjenjivala su se razna iskustva, otkrivale su se razne tajne, sklapali su se čak i neki poslovi.

Djelić današnjih scena iz središta Koprivnice donosimo vam u nastavku.

 

Vlasta Delimar na koprivničkom Zrinskom trgu izvodi performans

Objavljuje Drava.info u Petak, 6. listopada 2023. 

zatvori