Subota, 27. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Turnirom i tribinom obilježena 50. godišnjica Košarkaškog kluba Koprivnica

Košarkaški klub Koprivnica ove godine slavi 50. godišnjicu osnutka kluba.

Tom prilikom je tijekom jučerašnjeg dana na Zrinskom trgu održan 3×3 pokazni košarkaški turnir za dječake, a sudjelovale su momčadi dječaka do 12 godina starosti iz Košarkaškog kluba Mladost Đurđevac, Košarkaškog kluba Radnik Križevci i domaćina Košarkaškog kluba Koprivnica.

Isto tako, održana je i tribina o košarci i sportu u Koprivnici i ruralnom području.

– Na tribini se raspravljalo o koprivničkom sportu nekad i sad, o povijesti koprivničke košarke, o ulozi sporta i košarke u malim amaterskim sredinama, zatim o sportu kao sve važnijem aspektu u borbi protiv sjedilačkog načina života te o nedostatku strategije razvoja sporta, odnosno košarke u Hrvatskoj – poručili su iz Gradske uprave.

Uz mnogobrojne ljubitelje sporta i košarke, na tribini su sudjelovali osnivač i trener Košarkaškog kluba Koprivnica Boris Kapusta, jedan od osnivača i bivši predsjednik Košarkaškog kluba Koprivnica , novinar i predavač na Sveučilištu Sjever Željko Krušelj, predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice Jasmina Stričević i predsjednik Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije Zdravko Rupnik.

Dobrodošlicu okupljenima na tribini zaželio je predsjednik kluba Dražen Jalšovec, a pozdravili su ih i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić.

Dodajmo da se u sklopu ove obljetnice provodi projekt „Alpe Adria košarkaški kup mladih“, sufinanciran sredstvima Saveza Alpe Jadran i Koprivničko-križevačke županije i uz potporu Grada Koprivnica i Podravke.

 

Hakla se košarica u središtu grada

Objavljuje Drava.info u Subota, 7. listopada 2023.

 

zatvori