Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Uoči blagdana Svih svetih položeni vijenci na koprivničkom groblju i kod Spomenika hrvatskoj slobodi

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana te obilježavanja godišnjice početka operacije “Orkan” položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Uime Koprivničko-križevačke županije vijenac su na koprivničkom Gradskom groblju Pri Svetom Duhu kod Velikog križa za stradale hrvatske branitelje i civile iz Domovinskog rata položili župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Damir Felak.

Vijence su položili i predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja – Područnog odjela Koprivnica, Ministarstva obrane Republike Hrvatske te Ministarstva unutarnjih poslova, predstavnici obitelji poginulih i nestalih branitelja te Grada Koprivnice.

Nakon polaganja vijenaca služena je sveta misa zadušnica za stradale branitelje i civilne žrtve u kapeli Svetog Florijana.

Dodajmo kako su počast paljenjem svijeća odali i predstavnici županijskih braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, dok je molitvu i blagoslov predvodio velečasni Ozren Bizek.

Vijenci su položeni i kod Spomenika hrvatskoj slobodi na Florijanskom trgu, a uz delegaciju Grada Koprivnice u kojoj su bili saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić te zamjenica Ksenija Ostriž, svijeće je zapalila i delegacija Odbora za branitelje Grada Koprivnice.

zatvori