Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

FOTO Udruženje obrtnika Koprivnica proslavilo 56. obljetnicu postojanja, Sokač i Kanazir dobili posebne povelje

Udruženje obrtnika Koprivnica u petak je obilježilo 56. obljetnicu rada i postojanja.

Masovno osnivanje udruženja zanatlija, pa tako i zagrebačkog i koprivničkog, započelo je 1967. godine. U Gradskoj vijećnici Grada Koprivnice 29. listopada te godine osnovano je Udruženje zanatlija općine Koprivnica na čelu s prvim predsjednikom, koprivničkim brijačem i frizerom Jožom Horvatom.

Kako objašnjavaju iz Gradske uprave, obrtnici su zadržali entuzijazam te ih od ondašnjih 202 sada ima 1.150.

– Udruženje obrtnika Koprivnica svojim poslovanjem, zalaganjem za obrtništvo, suradnjom s obrtnicima, lokalnim vlastima i ostalim institucijama stvorilo je predispozicije za rast i razvoj obrtništva i u budućnosti – rekla je na jučerašnjem obilježavanju predsjednica Udruženja obrtnika Koprivnica Elida Zagrajski.

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž istakla je da će Grad i dalje u kontinuitetu podržavati poduzetničke inicijative u svim djelatnostima.

– Iako radite 24 sata, vi ste još uvijek na neki način posljednji mušketiri nekog ljepšeg i smirenijeg načina života. Još uvijek uz obrtništvo vežemo humaniji način života i na tome smo vam malo i zavidni. Možemo slobodno reći da ste najžilaviji dio našeg gospodarstva i ono najvažnije, da ste neovisni – kazala je zamjenica Ostriž.

Župan Darko Koren naglasio je važnost očuvanja obiteljskih poduzeća i obrta.

– Veseli trend povećanja broja obrta kojih je čak 170 više nego prošle godine, trenutno djeluje njih 2006 na našem prostoru s tendencijom daljnjeg rasta. Ovaj pozitivan trend pokazuje da su obrtnici najžilaviji dio županijskog gospodarstva te da su poslovanje uspjeli prilagoditi kriznim vremenima – rekao je župan Koren.

U sklopu svečanosti dodijeljene su Povelja zahvalnosti za 45. godišnji doprinos obrtništvu Željku Sokaču te Povelja zahvalnosti za 40. godišnji doprinos obrtništvu Dragutinu Kanaziru koji je zahvalio na priznanju i osvrnuo se na godine koje je proveo u obrtništvu.

Izvor: Grad Koprivnica
zatvori