Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO Učenici iz Đelekovca i Imbriovca obilježili Dan kruha i Svjetski dan jabuka

Učenici Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec te Područne škole Imbriovec ovog su tjedna obilježili Dan kruha i Svjetski dan jabuka te izrazili zahvalnosti za plodove zemlje.

Sonja Vuljak, ravnateljica škole, istaknula je kako je škola u Đelekovcu zamirisala mirisima jeseni, slastica i uradaka koje su pripremile bake i mame, ali i sami učenici s učiteljicama.

– Na različite smo načine slavili prirodu i njene plodove te ih iskušali u mnogim pripremljenim slasticama. Najbolje je bilo ono što su sami učenici u školi pripremili i mogli svježe kušati. Hvala našim mamama i bakama koje nam u ovakvim danima uvijek daju podršku i daju sve od sebe u kreiranju slatkih proizvoda. Hvala i svim učiteljicama koje su za učenike osmislile zabavne aktivnosti u kojima su oni mogli mijesiti, premazivati, peći i iskušavati. U ovom smo danu zajedno molili “kruh naš svagdanji dan nam danas” i hvala ti Bože, što ga imamo – istaknula je.

Dodala je kako je u Imbriovcu također bilo svečano.

– Učenici su donijeli sočne crvene jabuke i prionuli poslu. Prvo su ih ogulili, narezali na kockice pa s medom i vodom zakuhali kompot. Pripremili su i smjesu za palačinke te vafle. Umiješali su jaja, brašno, šećer, sol, mlijeko i vodu, a pečenje prepustili učiteljicama kako ne bi opekli svoje prstiće. I palačinke i vafle premazivali su ukusnim domaćim džemovima od smokava i borovnica. Zamirisali su hodnici škole i donijeli nam okuse jeseni. Poslije slatkog blagovanja, učenici su s vjeroučiteljicom zahvalili Bogu i prirodi za plodove u kojima su uživali – zaključila je.

zatvori