Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO U Virovitici obilježen Međunarodni dan starijih osoba, Han: Kroz ovakve susrete osobe treće životne dobi izlaze iz zone komfora, opuštaju se i druže

Gotovo 200 umirovljenika iz Virovitičko-podravske županije različitim aktivnostima obilježilo je svoj dan – Međunarodni dan starijih osoba.

Tom prilikom korisnici dnevnog boravka Crvenog križa iz Virovitice, članovi Udruge Živim život te 14 umirovljeničkih udruga u virovitičkom gradskom parku uživali su u bogatom kulturno-rekreativnom programu.

– Matica umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije okuplja 22 udruge umirovljenika od Pitomače do Orahovice i ovo nam je treće ovakvo druženje. Ovaj susret nam je svima od velikog značaja jer na ovaj način osobe treće životne dobi izlaze iz zone komfora, opuštaju se i svi zajedno se družimo i sudjelujemo u različitim aktivnostima što je i najbitnije. U planu imamo još i ponovno pokretanje festivala “Pjesme naše mladosti”, kao i naše “Poetske večeri” gdje okupljamo sve članove amatere koji pišu stihove, pjesme i priče što ćemo na kraju pokušati uokviriti u jednu zbirku i izdati kao nešto jedinstveno u Hrvatskoj – rekao je Antun Han, predsjednik Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije.

Pored umirovljenika rekreativaca, nastupila je i folklorna skupina Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije, pjesnici umirovljenici i glazbenici, dok su istodobno svi zainteresirani mogli provjeriti i krvni tlak te šećer u krvi kod osoblja Doma zdravlja.

Dodatno, organizirana je i prigodna tjelovježba za zagrijavanje prije natjecanja u starim, pomalo zaboravljenim igrama prilagođenima osobama treće životne dobi – bacanje potkove, bacanje kolutova, nošenje košare na glavi, viseća kuglana i brzo hodanje, a koje je otvorio Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije

– Županija je i ove godine pokrovitelj manifestacije koja je bitna našim umirovljenicima, a koju obilježavamo povodom Međunarodnog dana starijih osoba. Drago mi je da naši umirovljenici svake godine mogu pokazati svoje sportske sposobnosti, da se druže uz pjesmu i ples te sretnu svoje stare prijatelje. Zahvalio bih se svima njima na nasljeđu koje nam ostavljaju, na predanosti i pravom primjeru poštovanja za mlađe generacije – istaknuo je župan Andrović i čestitao matici na svim aktivnostima istaknuvši da će Županija i dalje biti potpora svim stanovnicima treće životne dobi.

Dodajmo da su ovaj događaj organizirali članovi Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije i supokroviteljstvo Grada Virovitice, a manifestaciji su nazočili i zamjenik župana Marijo Klement, županijski pročelnici Jasna Abramović i Ivan Horvat, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, njegova zamjenica Vlasta Honjek Golinac, ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Robert Fritz, v.d. ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Nikola Slavić, tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dora Međimorec, tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović te članovi Društva za sport i rekreaciju Podgorje.


Rezultate donosimo u nastavku.

Bacanje potkove (žene):
1. Nadica Polić
2. Snježana Brkić
3. Margita Toplak
4. Anka Amiđić

Bacanje potkove (muški):
1. Trpimir Markotić
2. Josip Dukarić
3. Martin Pecko
4. Željko Dolenčić

Bacanje kolutova (žene):
1. Maja Dukarić
2. Margita Toplak
3. Ankica Pleša
4. Slava Valiđić

Bacanje kolutova (muški):
1. Antun Han
2. Zvonko Pipić
3. Željko Dolenčić
4. Antun Šolc

Viseća kuglana (žene):
1. Ankica Pleša
2. Snježana Brkić
3. Ljubica Jurković
4. Ivka Jerbić

Viseća kuglana (muški):
1. Josip Asić
2. Željko Lacković
3. Slavko Tuk
4. Đuro Jakša

Nošenje košare na glavi (žene):
1. Maja Dukarić
2. Vesna Holi
3. Ana Mateos
4. Nada Barčanac

Nošenje košare na glavi (muški):
1. Stjepan Tepeš
2. Nikola Medved
3. Tomislav Galeković
4. Tomislav Košić

Brzo hodanje (žene):
1. Đurđa Baivić
2. Ivanka Ivanovac
3. Ivka Jerbić
4. Ranka Jurčić

Brzo hodanje (muški):
1. Josip Asić
2. Željko Lacković
3. Stjepan Tepeš
4. Tomislav Košić

zatvori