Petak, 24. svibnja 2024.

FOTO U Park šumi Bork održana izložba i druženje u čast važnosti i ljepote šume u srcu grada

Lijepo vrijeme, puno sunca i borova šuma puna okrepljujućih mirisa bili su najljepši okvir za subotnje ekološko-umjetničko duženje u najljepšoj zelenoj oazi grada Đurđevca.

Poručili su to iz đurđevačke Gradske uprave i objasnili da su ekologinja i književnica Božica Jelušić te slikarica i keramičarka Eleonora Grgac u Park šumi Borik predstavile izložbu “Borik je naš izbor”.

– Bio je to ekološko-umjetnički doživljaj Borika na licu mjesta u sklopu kojeg su umjetnice naglasile važnost Borika kao ekološke i rezidencijalne zone u srcu grada u koji se dolazi po zdravlje, dobru kondiciju i duhovnu ravnotežu. Izložba crteža i skica bila je postavljena među i na stablima borova – istaknuli su.

Pjesnikinja Božica Jelušić, Aleksandar Horvat iz Ludbrega i Miljeko Grgac pritom su krasnoslovili o prijateljstvu stabla, a ekološko-umjetnički doživljaj Borika seansom na otvorenom, prezentacijom zvuka i eteričnih ulja obogatila je Eleonorina kćerka Gordana. Umjetnicama se priključio i Miljenko Grgac izložbom svojih land art instalacija i skulptura od naplavina i drva izvađenog iz rijeke Drave kojima on malim likovnim intervencijama vraća novi život i ljepotu.

– Time su ovi đurđevački umjetnici na posebnom mjestu i posebnom izložbom, druženjem i pripremljenim ekološko-umjetničkim doživljajem Borika obogatili ovogodišnji program Jeseni u Đurđevcu i još jednom potvrdili da je umjetnost zadnja domena “srdačne veze” između florealnog, botaničkog i dendrološkog carstva i svijeta – zaključili su u Gradu Đurđevcu.

zatvori