Petak, 26. travnja 2024.

FOTO U Godišnjaku pročitajte ostvarenja Koprivnice u zadnjih 365 dana, Jakšić: Lajtmotiv je obnova Zrinskog trga, a očekuju nas novi projekti

Jubilarni 20. broj Koprivničkog godišnjaka koji se tradicionalno izdaje povodom obilježavanja Dana grada Koprivnice predstavljen je danas na Bazenima Cerine.

Riječ je o izdanju koje je tiskano u 12.000 primjeraka na 124 stranice, a sadržaj je podijeljen u više cjelina pa tako možete pročitati top priče, aktualnosti, teme vezane uz gospodarstvo, obrazovanje, kulturu, sport… Urednica ovogodišnjeg broja je Sonja Markić, a tekstove potpisuju Nikol Bali Tilošanec, Mirela Ištvanović, Petra Bijač, Hrvoje Ružić i Sonja Markić.

Godišnjak je predstavio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je zahvalio svima koji su u proteklih 20 godina radili na Godišnjaku, ali i svim onima koji su radili ili i danas rade za boljitak Koprivnice. Bez njih ne bi bilo ovako velikog sadržaja prikazanog u ovom biltenu, poručio je.

– Naravno i da velika zahvala ide našim sugrađankama i sugrađanima jer da nema njih, njihovog rada i rezultata, da nema njihovog svakodnevnog truda oko naše Koprivnice, ne bismo se toliko mogli ponositi našom Koprivnicom. Lajtmotiv protekle godine je definitivno završetak radova na Zrinskom trgu; bilo je onih koji su mislili da do toga nikad neće doći, no uspjeli smo završiti radove. Drago mi je da prevladava zadovoljstvo s time što je tamo napravljeno, ali drago mi je i da je rezultat toga novi sadržaj koji možemo pokazati i dičiti se kad govorimo o tome što Koprivnica danas je. Radovima na trgu smo zapravo htjeli poslati poruku o tome da smo spremni čuvati sve ono dobro što imamo od prijašnjih generacija, ali i da želimo dati novih duh i energiju ne samo središtu grada, već cijeloj Koprivnici – objasnio je Jakšić.

Nada se da stoga da će svi sugrađani “baciti oko” na to što se sve gradilo i gdje su sve Koprivničanci bili, odnosno kakve su rezultate postigli.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Godina koja ostaje iza nas je još jedna od jako intenzivnih godina. Svi pratimo Aglomeraciju, a unatoč tome što je grad i dalje dosta raskopan, vide se sanacije i idemo prema kraju. Apeliram na samo još malo strpljenja jer će efekt biti nemjerljiv. Vidljivi su radovi i na drugom kolosijeku pruge koji za sobom povlače podosta toga što se tiče novih prometnih rješenja i investicija, ali i za to možemo reći da ide prema kraju. Rješavamo konačno i ulaz u Koprivnicu na adekvatan način; radi se o rotoru Zagrebačka – Križevačka. Izgrađena je nova zgrada Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, u kampusu je otvoren Obiteljski centar… – nabrojio je Jakšić tek neke ostvarene projekte u proteklih 365 dana.

Otkrio je i na što će se Gradska uprava do sljedećeg rođendana fokusirati, uz već spomenuti završetak Aglomeracije, drugog kolosijeka i rotora. Naveo je stoga da je završila javna nabava za izgradnju novih dječjih vrtića na Bajeru i Herešinu, a sada se čeka da prođu žalbeni rokovi, no sve bi trebalo biti u redu, rekao je gradonačelnik.

– Završio je i postupak javne nabave za zamjenu javne rasvjete u novu LED na području grada. U Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslana su naša idejna rješenja za dogradnju i rekonstrukciju Osnovne škole Braća Radić te područnih osnovnih škola u Starigradu, Reki i Jagnjedovcu, tu se isto nadamo da će te suglasnosti doći ubrzo i da ćemo se baciti na posao i gradnju navedenih objekata koji su nam jako važni – istaknuo je.

Pošto je Koprvnica dobila status ITU grada, Jakšić se još pohvalio da je dokumentacija pregledana i da je Koprivnica jedan od četiri grada u Republici Hrvatskoj koji su uspjeli predati svu dokumentaciju, dati ju na raspolaganje resornom ministarstvu i dobili zeleno svjetlo.

– U siječnju 2024. godine možemo očekivati sporazum o dodjeli sredstava, a nakon toga se bacamo na tržnicu, polivalentni centar iliti knjižnicu, Sveučilište Sjever, javni prijevoz i sve ostale projekte koje smo si zacrtali kroz ITU mehanizam – zaključio je Jakšić i poželi sretan 667. rođendan Koprivnice svim sugrađanima.

Predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec za kraj je s tehničke strane objasnila kako je nastalo ovogodišnje izdanje Godišnjaka.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Svi troškovi nastali što pripremom, što tiskanjem, što distribucijom Godišnjaka pokriveni su od strane naših oglašivača, ove ih je godine bilo 35. Distribucija počinje danas i Koprivnički godišnjak stići će na vrata svih naših kućanstava, a građani besplatni primjerak mogu podići u Knjižnici i čitaonici Fran Galović, na kioscima Tiska, u Domu mladih, na Bazenima Cerine i u Komunalcu. Kao i svake godine, digitalni oblik može se pročitati na godisnjak.koprivnica.hr – zaključila je Tetec.

Spomenimo da su predstavljanju Godišnjaka prisustvovali i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, gradski pročelnici i član Uprave Komunalca Goran Međurečan.

Ovaj programski sadržaj je nastao u suradnji s Gradom Koprivnica.

zatvori