Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO: STRUKA JE PAMETNA ODLUKA Seretin: Učenike želimo povezati s poslodavcima, cilj nam je da ostanu zaposleni u našoj regiji

U Obrtničkoj školi Koprivnica u tijeku je specijalizirani sajam “Struka je pametna odluka” u sklopu projekta “Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu”.

Pod sloganom “Stekni zanimanje koje se traži” u sklopu sajma prezentiraju se mogućnosti školovanja u Obrtničkoj školi Koprivnica.

Voditelj projekta Saša Seretin rekao je da je riječ o sajmu na kojem se poslodavci iz naše regije predstavljaju učenicima.

– Ono što želimo postići jest da učenici ostanu zaposleni u našoj regiji, da vide što se nudi na tržištu rada i da, što je više moguće, povežemo naše učenike s poslodavcima – kazao je Seretin i dodao da će se osim izložbenog dijela održati i predavanja o temama “5G mreža – utjecaj na život i zdravlje ljudi” te “Utjecaj pametnih telefona na kvalitetu života”.

Snimio Tomislav Matijašić.

Istaknuo je da je ovaj sajam namijenjen učenicima svih koprivničkih osnovnih škola te učenicima Obrtničke škole Koprivnica i to onima koji se školuju u području elektrotehnike i računalstva.

– Primijetili smo da učenici nakon osnovne škole ne znaju što bi upisali pa upisuju ono što upisuju njihovi prijatelji, a na ovaj način smo im htjeli pokazati što se nudi na našem tržištu, koje firme postoje, pa da ih kroz ovu vrstu profesionalnog usmjeravanja želimo potaknuti da upisuju ovu našu struku i da je to uistinu danas traženo na tržištu rada – objasnio je Seretin.

Podsjetio je da je Centar kompetentnosti otvoren prošle godine.

– Stiglo nam je sve od opreme, izvodimo nastavu, dosta surađujemo s našim poslodavcima, a zamišljeno je i da provodimo obrazovanje odraslih te da se što više povežemo s poslodavcima i da im ponudimo rad na našoj opremi – naglasio je.

zatvori