Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Slavonski župani ugostili brojne uzvanike iz Bruxellesa i Hrvatske na Europskom tjednu regija i gradova

Na Europskom tjednu regija i gradova u Bruxellesu, Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema, čiji ured vodi Renata Taušan iz Virovitice, održalo je tradicionalni prijam visokih uzvanika.

Poručili su to iz Virovitičko-podravske županije i dodali da se na skupu govorilo o realiziranim ključnim projektima u posljednjih 10 godina na području Slavonije, Baranje i Srijema te daljnjem regionalnom razvoju s perspektivom Europske unije.

Predstavnike županija predvodili su župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, predsjednica Županijske skupštine Osječko-baranjske županije Ivana Bagarić, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković te ravnateljica razvojne agencije PANORA Senka Horvat.

Događaju su nazočili i veleposlanik Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji Joško Paro, veleposlanica RH u Stalnom predstavništvu RH pri Europskoj uniji Irena Andrassy, zastupnici u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, Karlo Ressler i Tomislav Sokol, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja Domagoj Mikulić te brojni drugi župani i načelnici.

Slušaj uživo
zatvori