Subota, 27. travnja 2024.

FOTO: RADNO JE U PETERANCU Sportaši dobili street ball igralište, rekonstruirane su ulice, gradi se Kulturni centar i parkiralište kod groblja…

Radno je u Peterancu, završeni su ili su u tijeku mnogi projekti, a neki se tek planiraju.

Rekao nam je to načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić i poručio da je tako kod igrališta Nogometnog kluba Panonija završena izgradnja street ball igrališta.

– To je jedna od faza izgradnje Sportskog parka Panonija koji će se graditi u narednih pet faza; radi se o zaista velikom projektu koji se planira raditi u značajnijem opsegu kroz dulje vrijeme – objasnio je.

Ovih je dana rekonstruirana i prometnica u Ulici kralja Tomislava i Ulici braće Radića, a u tijeku su radovi izgradnje parkirališta na mjesnom groblju u Peterancu. Na groblju je pritom izgrađena i kosturnica.

– Sve je manje mjesta na grobljima jer nažalost svjedočimo većem omjeru umrlih nego rođenih i ukazala se potreba za izgradnju kosturnica. Radi se zapravo o zajedničkoj grobnici u kojoj bi u budućnosti mogli sahraniti posmrtne ostatke pa će svi naši preci na adekvatniji način biti evidentirani i dostojanstveno pokopani i zbrinuti – naveo je Derdić.

Osvrnuo se na još poneke projekte u ovom mjestu.

– U fazi smo izgradnje i Kulturnog centra, odnosno replike nekadašnjeg mlina koji će koristiti za široke društvene namjene i potrebe naše općine, a za koji smo ugovorili vrijednost radova od više od milijun eura – spomenuo je načelnik.

U planu je još i provedba postupka nabave za izgradnju pješačkih staza; u Peterancu je konkretno riječ o drugoj fazi, zaključio je Derdić.

zatvori