Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO Predstavljen vizualni identitet Mjeseca hrvatske knjige, Fritz: Kreirali su ga naši Virovitičani i na to smo izuzetno ponosni

Virovitičani Anja Duršot i Igor Barčanac izradili su ovogodišnji vizual Mjeseca hrvatske knjige koji će sljedećih mjesec dana krasiti 1.800 knjižnica.

Tim povodom u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica predstavljen je vizualni identitet manifestacije koji su zajednički osmislili dvoje Virovitičana nakon što su podijelili prvo mjesto na natječaju za vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige 2023.

– Tema ovogodišnjeg natječaja bila je “Književnost bez granica”. S obzirom na to da najčešće radim likove ilustrativne naravi, odlučila sam za vizual napraviti jednostavnog lika te kroz odjeću izraziti temu, odnosno napraviti košulju od riječi i kravatu od atlasa koji simbolički prikazuju kako riječ putuje svijetom. Osim vizuala, napravili smo i vizualna rješenja za plakat, torbu, programsku knjižicu, pozivnice i straničnike – pojasnila je Anja.

Robert Fritz, ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, istaknuo je važnost ovog uspjeha.

– Osvojiti natječaj na nacionalnoj razini sa svojim radom je jako velika stvar. Važno je to što će ovaj vizual, koji su kreirali naši Virovitičani, sljedećih mjesec dana stanovati u 1.800 hrvatskih knjižnica. Naša Anja je amater, ovo joj je hobi, no očito je da radi dovoljno kvalitetno kao i profesionalci te smo izuzetno ponosni – rekao je ravnatelj.

Dodajmo, predstavljanju identiteta nazočio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica i voditeljica Odsjeka za gospodarstvo u Upravnom odjelu za financije i gospodarstvo grada Virovitice Sanja Kirin.

zatvori