Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Predstavljen novi program koprivničkog Crvenog križa, Sočev: Cilj je ojačati socijalne i kreativne vještine umirovljenika

Program “Podravski humanitarci” odobren je u okviru natječaja Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a ukupna vrijednost prve godine programa iznosi 25.000 eura.

Naime, sve je predstavljeno jučer u prostorijama Crvenog križa Koprivnica, a sam program usmjeren je na starije osobe.

Kako je koprivnički Crveni križ nositelj programa, na početnoj konferenciji okupljenima su se obratili predsjednik društva Vjekoslav Štimac i ravnateljica Adela Sočev.

– Ovaj program omogućit će ponajprije promociju socijalnih usluga u zajednici, provođenje različitih aktivnosti u dnevnom boravku za starije osobe te poticati doniranje i volonterizam. Konkretno, organizirat ćemo različite društvene, kulturne i rekreativne aktivnosti za osobe starije od 65 godina kao što su druženje uz društvene igre, kreativne radionice, odlazak u galerije, muzeje, kino i kazalište. Sve to provodit će se s ciljem jačanja socijalnih i kreativnih vještina umirovljenika i njihovog uključivanja u socijalni život zajednice – kazala je Sočev.

Projektni partner je Grad Koprivnica, a na konferenciji su sudjelovale i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

– Izrazivši zadovoljstvo što je Grad Koprivnica partner u još jednom hvalevrijednog programu, zamjenica gradonačelnika istaknula je kako je društvo Crvenog Križa Koprivnica jedan od stupova socijalne skrbi u gradu te je pohvalila sve djelatnike i volontere – poručili su iz Gradske uprave.

Dodajmo kako su suradnici na programu općine, njih 11 s područja djelovanja koprivničkog Crvenog križa te su na konferenciji prisustvovali i predstavnici općina.

zatvori