Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Polaznicima Sveučilišta Sjever dodijeljene stipendije, student Davor: Sredstva će mi pomoći da pokrijem troškove, puno mi to znači

Studentima Sveučilišta Sjever u Koprivnici danas su dodijeljene stipendije pa je tako 11 redovitih studenata preddiplomskih studija primilo stipendiju u vidu jednokratne financijske pomoći u visini od 968 eura.

Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica na Sveučilištu Sjever, uvodno je kazao kako je to lijepa prigoda za studente te da će im dodijeljene stipendije puno pomoći i olakšati studiranje. Istaknuo je i veliku potporu Grada Koprivnice za koju vjeruje da je jedinstvena u Republici Hrvatskoj, a upravo jedan od velikih zajedničkih projekata samo što nije započeo.

Snimio Valentino Štefanek.

– Ove naše zgrade će se tijekom vašeg studiranja u sljedećih nekoliko godina značajno promijeniti zahvaljujući Gradu Koprivnici i gradonačelniku Mišelu Jakšiću. Bit će to velika i intenzivna ulaganja u naš kampus koja će iznositi više od šest milijuna eura. Također, paralelno se radi i na pripremi dokumentacije za studentski dom – rekao je te dodao kako je Sveučilište Sjever generator pozitivnih promjena.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalio je studentima te istaknuo kako dolaze na kvalitetno sveučilište. Sveučilište Sjever će u srednjoročnom i dugoročnom razdoblju za Koprivnicu imati značenje jedne Vegete jer je Sjever mjesto gdje se na novim znanjima, novim idejama i na nekim apsolutno novim mladim ljudima može temeljiti razvoj ne samo Koprivnice, nego i cijelog sjevera, naglasio je pritom gradinačelnik.

Snimio Valentino Štefanek.

– Lijepo vas je vidjeti i znati da smo probudili dodatan interes. Naravno, tu je i Sveučilište Sjever koje je postalo peto javno sveučilište u Republici Hrvatskoj, no ne i po dodijeljenim financijskim sredstvima, ali što se budemo više borili smatram da će nas više i prepoznavati u proračunu Vlade Republike Hrvatske – kazao je i dodao kako je suradnja Grada i Sveučilišta napredovala puno više nego što je to bilo očekivano.

Znanstveno istraživački park koji je Grad Koprivnica uvrstio u program financiranja kroz ITU mehanizam jedna je od velikih investicija u narednom razdoblju, dodao je Jakšić.

– Kad bismo usporedili slike 2010. i 2023. godine, vidjeli bismo koliko je sveučilište otišlo naprijed. Pred nama je ulaganje kroz ITU mehanizam, izgradnja znanstveno istraživačkog parka za koji vjerujemo kako ćemo uspjeti pokazati, možda i među prvima u Hrvatskoj, da je moguće spojiti potrebe mladih ljudi, znanje jedne visokoškolske znanstvene ustanove, ali i zadovoljiti potrebe budućeg gospodarstva i budućeg poduzetništva. Stvarno vjerujemo da je to dodana vrijednost ne samo za sveučilište, nego i za jednu širu društvenu i poslovnu zajednicu – naveo je.

Davor Bračko, student prve godine Logistike i mobilnosti, pojasnio je koliko mu znači stipendija te zašto je baš odlučio studirati u Koprivnici.

Snimio Valentino Štefanek.

– Jako mi to puno znači jer je Grad Koprivnica uvijek bio prijatelj studenata, a zato sam i odlučio studirati ovdje. Stipendija će mi pomoći da pokrijem troškove studiranja, iako sam zaposlen i radim, puno mi to znači – zaključio je.

Podsjetimo, odlukom Gradskog vijeća Grada Koprivnice 11 studenata prvih godina prijediplomskih studija prehrambene tehnologije, zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže te logistike i mobilnosti s područja cijele Republike Hrvatske dobilo je stipendije u vidu jednokratne financijske pomoći u visini od 968 eura. Sveučilište Sjever kroz svoj razvoj i otvaranje novih studijskih programa prati potrebe gospodarstva te su upravo ova tri studijska programa vezani za gospodarstvo našeg grada i regije sjever, poručili su iz Gradske uprave.

Ovaj programski sadržaj je nastao u suradnji s Gradom Koprivnica.

zatvori