Utorak, 21. svibnja 2024.

FOTO Otvoren novi dentalni laboratorij, Fotez: Ne ovisimo više o vanjskim suradnicima, samostalniji smo, brži, kvalitetniji i dostupniji

Virovitičko-podravska županija uložila je 205.000 eura u opremanje novog dentalnog laboratorija.

Važnost novog dentalnog laboratorija istaknuo je ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Ivica Fotez.

– Pacijenti svoj nadomjestak i pomoć žele odmah, a mi ćemo im sada omogućiti brzinu izrade i veću kvalitetu. Novina nam je i intraoralni sken koji u nekoliko sekundi uzima otisak, a zatim simulira prijedlog rješenja i mi vrlo brzo počinjemo s proizvodnjom. Ne ovisimo više o vanjskim suradnicima, samostalniji smo, brži, kvalitetniji i dostupniji. Jednostavno, ovime ćemo zaokružiti priču od funkcionalnosti do estetike u Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije – rekao je Fotez.

Ovom investicijom Županija je omogućila pružanje zdravstvenih usluga koje do sada nisu bile dostupne na području županije.

– Do sada nismo imali opremu niti ortodonta te su često naši pacijenti morali izvan Virovitice po pomoć, posebno vezano za mobilne i fiksne proteze. Povratkom liječnice sa specijalizacije i uz svu novu opremu, sve usluge koje do sada nismo imali, bit će dostupne upravo u Domu zdravlja – rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

zatvori