Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Općina Molve svojim mališanima nudi razne aktivnosti i programe: Uvijek najbolje i najviše za naše najmlađe

Općina Molve provodi razne programe i sadržaje kako bi unaprijedila društveni i sportski život svojih najmlađih žitelja.

U Općini ističu kako su Molve postale sve poželjnija destinacija za mlade obitelji koje se odlučuju na kupnju nekretnina upravo u ovoj općini.

– Brinući se o onim najmlađima, Općina Molve pokrovitelj je male škole nogometa koju sad već tradicionalno održava trener Dragutin Kokša iz Molvi, a u suradnji s Dječjim vrtićem Pčelica. Programom koji polazi 20 djece promiče se zdrav život, sportske i tjelesne aktivnosti, kao i sposobnost za sudjelovanje u timskim sportovima. Za ovu se sezonu planiraju i prijateljske utakmice u kojima će se najmlađi nogometaši i nogometašice moći pokazati i upoznati s natjecateljskim duhom te surađivati jedni s drugima putem druženja – objašnjavaju.

Osim male škole nogometa, ove godine Općina Molve u suradnji sa Osnovnom školom Molve te Matejom Marić organizira treninge bazičnih motoričkih sposobnosti za djecu od tri do sedam godina.

– Trenutno je 30-ak polaznika ovih treninga koji za cilj imaju motorički razvoj djece, poboljšanje i unaprjeđenje njihovih temeljnih motoričkih aktivnosti poput koordinacije, snage, brzine, balansa, preciznosti i drugog. U doba digitalizacije vrlo je važna tjelesna aktivnost te je svrha da se što više djece uključi u fizički aktivan život, a time se i na zabavan način putem igri i različitih poligona unaprjeđuje njihovo fizičko i mentalno zdravlje – navode u Općini.

Uz to, Općina Molve financira program ranog učenja engleskog jezika u Dječjem vrtiću Pčelica.

– Ovim se kod djece podiže svijest o drugim narodima, kulturama i običajima, a samim time uče osnovni vokabular, pravilni izgovor i osnovne kulturološke značajke engleskog jezika što će im olakšati u daljnjem obrazovanju u školskom sustavu. Tako je ove godine, uz već poznato redovno sufinanciranje troškova nabave radnih bilježnica za osnovnoškolce, Općina Molve uvela i 100-postotno financiranje kupnje radnih bilježnica engleskog jezika iz ovog programa za roditelje čija djeca uče engleski jezik u vrtiću – poručuju.

Još jedna novina u uključivanju najmlađih je i provođenje kraćeg programa vjerskog odgoja za polaznike Dječjeg vrtića Pčelica.

– Ove pedagoške godine 24 predškolca susreću se s promicanjem vjerskog odgoja, upoznavanjem temeljnih ljudskih vrijednosti i vrijednosti katoličke vjere – ljubavi, dobrote, zahvalnosti, pomaganja, prijateljstva i darežljivosti – zaključuju u Općini Molve.

zatvori