Utorak, 14. svibnja 2024.

FOTO Održan prijam za višestruke dobrovoljne darivatelje krvi, župan Koren: Hvala vam na plemenitom činu i predanosti u spašavanju života

Koprivničko-križevački župan Darko Koren održao je tradicionalni prijam za višestruke dobrovoljne darivatelje krvi.

Ove se godine obilježava 70. godina organiziranog dobrovoljnog darivanja krvi na području Republike Hrvatske te je to ujedno i prilika da se svim dobrovoljnim darivateljima krvi iskaže poštovanje za djela humanosti i dobrote, naveli su u Službi ureda župana.

Župan Darko Koren je zahvalio darivateljima na plemenitom činu darivanja krvi te predanosti u spašavanju ljudskih života.

– Ponosni smo što smo već desetljeće u samom hrvatskom vrhu po broju darivatelja na 100 stanovnika, ove godine smo završili na drugom mjestu, no to ne umanjuje impresivan rezultat koji ste postigli – poručio je.

Uzvanicima se obratila i predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus koja je pohvalila sve darivatelje.

– Sjajno je vidjeti sve ove ljude na jednom mjestu i što imamo priliku zahvaliti na činu solidarnosti koju iskazujete prema ljudskom životu i svima koji su se našli u potrebi. Veseli me što se akcijama odazivaju i mladi, vi ste im putokaz i uzor – kazala je.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev okupljene je upoznala s rezultatima koje društva u našoj županiji postižu kada je u pitanju darivanje krvi, dok se uime darivatelja obratio Dražen Cmrk.

– Vjerujem da ćemo potaknuti i mlade da se što više uključe u akcije, vidimo se na akcijama i narednih godina, sigurno ćemo se i dalje odazivati – istaknuo je.

Spomenimo kako su ove godine priznanja dobili Đurđa Jurenec, Zvonimir Betlehem, Damir Dombaj, Krunoslav Domović, Biserko Druško, Stjepan Hunjet, Slavko Lončarić, Želimir Restović, Franjo Šafran, Robert Šarec, Dražen Šestan, Antun Talan, Marijan Buzina, Dražen Cmrk, Ivan Pernjak, Niko Ištvanić, Krunoslav Kranjec i Josip Cikoš.

Prijamu su prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijski pročelnici Darko Masnec i Melita Ivančić, uime Grada Križevaca pročelnica Sandra Vuketić, predsjednice i predsjednici te ravnateljice društava Crvenog Križa iz Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, članovi odbora županijskog Društva Crvenog križa, članovi Kluba 100, ravnateljice županijskih zdravstvenih ustanova te voditelji programa dobrovoljnog darivanja krvi u zdravstvenim ustanovama i društvima Crvenog križa.

zatvori