Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Održan prijam povodom Svjetskog dana učitelja, Golub-Horvat: Svako dijete je jedan mali svijet, a na nama učiteljima je da omogućimo puni razvoj potencijala

Učitelji i nastavnici su oni na kojima počiva budućnost grada, države i zajednice jer svi znamo koliko je važno da mladi ljudi stanu na svoje noge te da implementiraju nova znanja.

Kazao je tako koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić na današnjem prijamu za najbolje učiteljice i učitelje u školskoj godini 2022./2023. povodom Svjetskog dana učitelja.

Prijam je organiziran prema odlukama učiteljskih i nastavničkih vijeća pojedinih škola s područja grada Koprivnice, a za najbolje učitelje proglašeni su Dubravka Piščević, učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski, Ljiljana Pavleković, učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Braća Radić, Snježana Mihočka, učiteljica informatike u Osnovnoj školi Đuro Ester, Lana Sabolović, učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Podolice, Martina Golub-Horvat, edukacijska rehabilitatorica u COOR-u Podravsko sunce i Elvis Međeral, učitelj solfeggia u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić.

Martina Golub-Horvat kazala je kako njezin posao zahtjeva veliku fleksibilnost u radu, dosljednost i strpljenje.

– Svako naše dijete je jedan mali svijet, a na nama je da različitim postupcima omogućimo puni razvoj potencijala. Radim već 19 godina i najveća nagrada mi je zapravo dok djeca napreduju, čak i najmanjim koracima te dok zadovoljni s osmijehom na licu dolaze u školu – ističe.

Snimio Valentino Štefanek.

Snježana Mihočka rekla je kako joj je velika čast i zadovoljstvo biti na prijamu baš na Svjetski dan učitelja.

– Doista smatram kako je učiteljski posao poziv i ako smo odabrali ovaj poziv, imamo čast i privilegiju svaki dan s osmijehom ulaziti u učionicu. Također, rad učitelja ostavlja trajne tragove u životima učenika, a ovaj prijam je velika motivacija za daljnji rad nas učitelja – dodaje.

Snimio Valentino Štefanek.

Lana Sabolović istaknula je kako joj priznanje puno znači jer dolazi od kolega koji su prepoznali njezin rad.

– Drugima želim poručiti da rade svoj posao, daju sve od sebe i da ostvaruju dobru suradnju s roditeljima koja je najveći dio rada s djecom – zaključila je.

Snimio Valentino Štefanek.

Dodajmo kako su prijamu uz nagrađene učitelje prisustvovali i ravnatelji osnovnih škola Darko Sočev, Krešo Grgac, Sanja Prelogović, Helena Knežević, Radmila Popović i Ariana Šandl te gradski pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

zatvori