Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Nagrađeni pobjednici natječaja ‘Nostalgija u Koprivnici’, Odžić: Sve je počelo iz zezancije i Una i ja nismo ni očekivali da će priča ispasti tako dobra

Pobjednici kreativnog natječaja “Nostalgija u Koprivnici” danas su primili i nagrade za svoje kratke priče.

Podsjetimo, prvo mjesto pripalo je Zoranu Odžiću i Uni Čulić za priču “Sumrak bogova”, Luka Fijačko s pričom “Pesoglavci” zauzeo je drugo mjesto, dok je Nikolina Sabolić s pričom “Keksi i cappuccino” bila treća.

– Ovo je peta godina kako sudjelujem na natječaju. Tri put sam pobijedio, jednom sam bio drugi i jednom treći. Kako natječaj traje tijekom ljeta, a ponekad mi zna biti dosadno pa imam naviku pisati na poslu kada nemam posla. Bio sam više puta najčitatelj i vjerujem da je to razlog zašto uspijevam dobro napisati priče. Godišnje u prosjeku pročitam 100 knjiga, ponekad ta brojka dođe i do 200 – rekao je Zoran Odžić.

Dodao je kako je pisati počeo jer je htio vidjeti kako je to pisati iz hobija.

– Htio sam vidjeti dokle mogu doći. Zanimalo me stručno mišljenje jer ljudi oko mene su me podržavali. Prva priča koju sam poslao “Kradljivci stripova”, je pobijedila. Zanimljivo je da će upravo ta priča uskoro postati i strip. Prije godinu dana jedan student me pitao može li priču iskoristiti za diplomski rad. Strip je ispao na 60 strana i kroz nekoliko mjeseci bi se strip trebao i štampati – ispričao je.

Odžić je naglasio kako je ove godine prvi put pisao u suradnji s Unom Čulić.

– Pola rečenica je njezinih, a pola mojih. Prije nekoliko godina smo se dogovorili da zajedno nešto napišemo i evo ove smo godine to realizirali. Sve je počelo iz zezancije i nismo ni očekivali da će priča ispasti tako dobra – zaključio je.

Ova svečanost koja je održana u Knjižnici i čitaonici Fran Galović bila je prilika da se autori predstave publici.

Dijana Sabolović Krajina iz knjižnice kazala je kako je odaziv na ovogodišnji natječaj bio rekordan.

– Javilo se čak 32 autora s vrlo zanimljivim pričama i radnjama koje se baziraju na nostalgiji i Koprivnici. Dobili smo čak i vrlo zanimljiv etnografski materijal kakva je Koprivnica nekad bila u kontrastu Koprivnica danas – kazala je Sabolović Krajina.

Spomenimo da će nagrađene priče biti dostupne svima za čitanje na mrežnoj stranici knjižnice.

zatvori