Utorak, 21. svibnja 2024.

FOTO Na Susretu likovnih stvaralaca u Đurđevcu dodijeljene nagrade i priznanja najuspješnijim umjetnicima

Na 39. Susretu likovnih stvaralaca Hrvatske u Đurđevcu dodijeljene su nagrade u raznim kategorijama te pohvalnice za izuzetna djela autorima.

U Muzeju grada Đurđevca održan je Susret likovnih stvaralaca iz cijele Hrvatske u okviru izložbe likovnih radova izabranih na ovogodišnjem likovnom natječaju Hrvatskog sabora kulture.

Uime koprivničko-križevačkog župana prisutnima se obratila predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić koja je zahvalila organizatorima, a posebno svim umjetnicima uz čestitke na njihovom stvaralaštvu kojim oplemenjuju živote i sredine u kojima žive. Istaknula je s ponosom kako i županija kao kolijevka naive ima posebno mjesto na umjetničkoj karti Hrvatske.

U okviru susreta dodijeljene su nagrade pa ja tako Mirko Markešić primio nagradu za najuspješnije likovno djelo u 2023. godini za sliku “Jesenska rapsodija”. Najuspješniji mladi autor je Matija Eršeg, a najuspješnije trodimenzionalno djelo je “Ptica” autora Stjepana Kerovca.

Posebna nagrada za izvrsnost izvedbe kontinentalnog pejzaža pripala je Željku Bečaju za djelo “Put u njedra zime”. Dodijeljene su i pohvalnice za izuzetna djela autorima koji su svojim motivima i tehnikama pokazali visoku razinu likovnog umijeća te nestandardni, a ponekad i duhovit pristup odabranoj temi.

Dodajmo kako su svim sudionicima izložbe, kao i svim likovnim te umjetničkim udrugama iz cijele Hrvatske dodijeljena prigodna priznanja.

zatvori