Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO Miljenko Flajs pristupio Hrvatskoj demokršćanskoj stranci: Županija stagnira, treba aktivirati velike neiskorištene potencijale

Član Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Miljenko Flajs postao je član i povjerenik Hrvatske demokršćanske stranke.

Tim povodom danas mu je uručena i članska iskaznica u koprivničkoj Gradskoj vijećnici.

Zamjenik predsjednika HDS-a Branko Hrg izrazio je svoje zadovoljstvo Flajsovim pristupanjem stranci.

– HDS sada uz ogranke u Koprivnici, Križevcima i nekoliko općina može započeti ozbiljne pripreme za buduće lokalne izbore i na razini županije. Zbog toga mi je drago da se Miljenko prihvatio vođenja županijske podružnice – kazao je Hrg.

Snimio Valentino Štefanek.

Miljenko Flajs istaknuo je kako su ga na ovaj politički korak potaknula načela HDS-a te želja da se aktiviraju veliki neiskorišteni potencijali naše županije.

– HDS svoj politički nauk temelji na socijalnom nauku katoličke crkve. To su načela zbog kojih se čovjek mora probuditi ili trgnuti pa i politički. Ta načela valja prenijeti i na lokalnu zajednicu te tako aktivirati velike neiskorištene potencijale naše županije – pojasnio je.

Dodao je i kako za razliku od ostalih krajeva naša županija uvelike stagnira te da ne koristi svoje mogućnosti na način na koji bi to mogla s obzirom na politički status koji ima.

– To je bilo vidljivo kod posljednjeg posjeta predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića. Naime, izvještavalo se samo o čemu ga je Županijska uprava informirala, ali neke su teme ostale samo na toj razini – rekao je.

Snimio Valentino Štefanek.

Kada je riječ o ključnim temama koje ga osobno zanimaju, Flajs ističe učenički dom te brzu cestu do Koprivnice.

– To su teme o kojima se u našoj županiji govori vrlo šturo i oskudno, čini se samo na razini potrebe za neku buduću predizbornu kampanju. Čuli smo kako će brza cesta doći do 2030. godine i to je samo podrška, nemamo ništa još uvijek u rukama. To su bila predizborna obećanja, a sada se građanima koji su umorni od stagnacije serviraju razni dvorci Inkey i periferne teme – konstatirao je.

Za kraj je istaknuo kako i dalje želi biti pod “vladajućim” šatorom, ali ne pod svaku cijenu.

– Iz Mreže sam otišao i dao sam ostavku na sve dužnosti. Vrlo je lako zaključiti koji je razlog. Nikad ništa neću protiv nikoga reći, tamo su divni ljudi s kojima i dan danas komuniciram. Nije bilo svađa niti sukoba sa županom Darkom Korenom i mi imamo normalne odnose i normalno funkcioniramo. No očigledno je da je došlo do disonance, no nismo na protivničkim stranama. Svatko ima svoj put, a svaki vodi prema dobrome – zaključio je.

Predstavljanju Miljenka Flajsa kao novog čelnika županijskog HDS-a nazočio je i saborski zastupnik Hrvoje Zekanović.

Snimio Valentino Štefanek.

– HDS njeguje i provodi jasne beskompromisne politike koje se temelje na duboko usađenom univerzalnom sustavu vrijednosti našeg naroda. Samo nacionalne politike koje prepoznaju potrebe lokalne zajednice mogu biti temelj kvalitetnog razvoja lokalne zajednice. Upravo zbog tog razloga važno je aktiviranje pojedinaca na ovoj lokalnoj i županijskoj razini, koji poput gospodina Flajsa znaju potrebe lokalne zajednice, a istovremeno imaju jasan sustav vrijednosti i jasne nacionalne politike – poručio je Zekanović te dodao kako će pridruživanje Flajsa stranci značiti puno na predstojećim izborima.

zatvori