Subota, 11. svibnja 2024.

FOTO Međunarodni susret dječjih folklornih grupa ‘U bakinom krilu’ okupio 200 malih plesača, pjevača i svirača iz tri zemlje

U sklopu manifestacije Podravski motivi proteklog je vikenda održan 15. Međunarodni susret dječjih folklornih grupa “U bakinom krilu”.

Manifestacija koju su organizirali članovi Folklornog ansambla Koprivnica okupila je više od 200 malih plesača, pjevača i svirača iz tri zemlje.

– Na trgu je zavladala nevjerojatna energija kroz ples, pjesmu i sviranje, dok su mali folkloraši prenosili svoje veselje i ljubav prema tradiciji svima okupljenima. Dječje folklorne grupe iz različitih dijelova Hrvatske i Europe zajedno su stvorile čarobnu atmosferu ispunjenu tradicijom i veseljem – kazali su iz ansambla.

Osim koncerta, manifestacija je obuhvatila i plesnu radionicu te svečani mimohod centrom Koprivnice što je dodatno obogatilo kulturno iskustvo sudionika.

Manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik Grada Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić u pratnji zamjenice Ksenije Ostriž. U svom se obraćanju zahvalio malim folklorašima na predanosti očuvanju tradicije te izrazio zahvalnost organizatorima koji već 15 godina uspješno promoviraju kraj na jedinstven način.

– Ovaj skup je ne samo kulturni događaj, nego i simbol suradnje i ljubavi prema folklornoj baštini, ostavljajući neizbrisiv trag u srcima svih sudionika – zaključili su.

zatvori