Nedjelja, 26. svibnja 2024.

FOTO: ‘LUKOVO V KALNOVCU’ Održana 14. Međunarodna izložba rakije, Sobota: Cilj je poboljšati kvalitetu proizvodnje

Subota u sklopu “Lukova v Kalnovcu” protekla je u bogatom programu koji je kulminirao 14. Međunarodnom izložbom rakije te pripravaka od rakije i octa.

Izložba je održana u organizaciji Poljoprivredne udruge Kalinovac, a uz pokroviteljstvo Turističke zajednice područja Dravski Peski te Koprivničko-križevačke županije. Organizatori ističu da je ova izložba način kojim nastoje popularizirati proizvodnju koja u našim krajevima zaostaje za proizvodnjom vina, ali kao takva je još uvijek jedinstvena u našoj županiji i ovom dijelu Hrvatske te s ponosom nosi naziv izložbe županijskog karaktera.

Zadovoljstvo izložbom iskazao je i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota.

– Na izložbi je bio velik broj uzoraka; njih 159 od 68 izlagača. Nikad dosad nije bilo toliko zlatnih medalja pa je podijeljeno 47 zlata i to dvije velike zlatne medalje. Cilj izložbe je poboljšati kvalitetu proizvodnje rakija i likera ne samo na području Kalinovca, već i cijele Podravine. Iz godine i godinu su kvaliteta i uzorci sve bolji i to nas najviše veseli – kazao je načelnik.

>> FOTO/VIDEO Veselo je u Kalinovcu, održavaju se susreti folklora, a fešta se nastavlja uz popularne Dangube

Spomenimo da je subota na “Lukovu v Kalnovcu” započela nogometnom utakmicom između Nogometnog kluba Kalinovac i Nogometnog kluba Drava iz Novigrada Podravskog, a završila susretima folklora u organizaciji KUD-a Grgur Karlovčan u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Ivan Lacković Croata te nastupom popularnih Danguba.

Tekst: Božidar Kovač

zatvori