Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Koprivničko-križevački policajci proveli niz preventivnih aktivnosti za djecu

Mali vrtićarci iz Molvi, Ferdinandovca, Novog Virja i Đurđevca tijekom prošlog tjedna posjetili su Policijsku postaju Đurđevac.

Iz Policijske uprave korpivničko-križevačke poručili su kako je djeci prezentirana policijska oprema, službena vozila i vježba sa službenim psom.

– Osim toga, policijske službenice Policijske postaje Koprivnica održale su predavanje u dječjem vrtiću u Koprivnici i upoznale djecu s radom policijskih službenika, dok su policijska službenica Službe za javni red i sigurnost i službenica Civilne zaštite Koprivnica održale edukativna predavanja u dječjim vrtićima u Peterancu i Sigecu o temi sigurnog sudjelovanja u prometu i sigurnog ponašanja u slučaju požara, potresa i slično – istaknuli su.

Uz spomenute aktivnosti, u Koprivnici je održana info točka o temi “četiri ubojice u prometu”, vozači bicikla i pješaci, dok je u Čabrajima održana info točka o temi sigurnog sudjelovanja biciklista u prometu, kojom prilikom su djelatnici Auto moto kluba Križevci postavili poligon za sigurnu i spretnu vožnju na kojem su svoje znanje pokazala prisutna djeca.

Iz policije apeliraju na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova.

– Posebice apeliramo na bicikliste da koriste zaštitnu kacigu i reflektirajuće materijale, vozače i putnike u motornim vozilima da koriste sigurnosni pojas, makar vožnja trajala svega nekoliko minuta, a djecu u automobilima prevozite na stražnjim sjedalima uz obvezno korištenje sigurnosnih pojaseva i dječjih autosjedalica – zaključili su.

zatvori