Četvrtak, 9. svibnja 2024.

FOTO Koprivničanka Ivana Merc nastupila na 47. Amsterdamskom maratonu: Doživjeti šarm grada svakim korakom, to je ljepota u trčanju gradskih maratona

Nakon što je prošle godine istrčala prestižni londonski maraton, koprivnička atletičarka Ivana Merc sada je nastupila i na 47. Amsterdamskom maratonu.

>> Ivana Merc nastupila na prestižnom Londonskom maratonu: Ovo je jedan zaista prekrasan doživljaj

Maratonka Atletskog kluba Koprivnica puna se dojmova vratila iz Nizozemske. Kako kaže, start i cilj utrke bili su na povijesnom Olimpijskom stadionu, a trčalo se pored brojnih gradskih znamenitosti, atrakcija i prirodnih ljepota – Vondelparka, Rijksmuzeja, rijeke Amstel te brojnih mostova i kanala karakterističnih za grad.

Dodaje kako je ljepota trčanja gradskih maratona doživjeti gradski šarm svakim korakom.

– Nakon kratkog pljuska s tučom koji nas je dobro ohladio, zagrijani ulazimo u bujnu ljepotu Vondelparka i prolazimo kroz srce Rijksmuzeja. Nakon prelaska nekoliko kanala, slijedi pogled koji oduzima dah staza bez kraja uz rijeku Amstel. Trčim pored vjetrenjača i kravica koje nas ignoriraju, kao i uz mirni tok same rijeke. Ponovo ulazimo u labirint gradskih mostova, kanala i nizova uskih karakterističnih zgrada s oku ugodnim fasadama. Veselje navijača i glasni ritmovi brojnih DJ-a, dodatna su doza adrenalina već iscrpljenim trkačima. Naravno, usput nas obliju još dva hladna tuša – ispričala je.

Na kraju utrke trkače je dočekao trijumfalni, nezaboravni ulazak na Olimpijski stadion i buka, pljesak te navijanje najvjernijih i najstrpljivijih navijača s tribina. Merc je tom prilikom ostvarila i svoj osobni rekord te je 42 kilometra otrčala za tri sata i 31 minutu.

zatvori