Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Koprivničanci još jednom pokazali veliko srce i u humanitarnoj akciji prikupili više od 7.200 eura

Koprivničanci su još jednom pokazali veliko srce.

Naime, u 51. humanitarnoj sabirnoj akciji Solidarnost na djelu prikupili su 7.261,79 eura za kupnju tenisica učenicima slabijeg imovinskog stanja u 16 osnovnih i srednjih škola s područja djelovanja koprivničkog Crvenog križa.

– Cilj ove tradicionalne akcije nije samo prikupljanje pomoći za siromašne sugrađane, nego i poticanje solidarnosti, posebno među mlađim generacijama. Akcija je još jednom potvrdila humanost, zajedništvo i solidarnost jer je u njezinoj pripremi i provođenju u gradu i prigradskim naseljima uz djelatnike koprivničkog Crvenog križa sudjelovalo oko 400 volontera svih dobi, od učenika do umirovljenika – izvijestili su iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

U organizaciji voditelja podmlatka Crvenog križa koprivničkih osnovnih i srednjih škola, učenici volonteri obilazili su grad, pozivajući građane na njihovom kućnom pragu da doniraju novac u korist akcije.

Dodajmo da se akcija nastavlja do kraja listopada u prigradskim naseljima i općinskim društvima Crvenog križa te u vrtićima, školama, tvrtkama, ustanovama, sportskim klubovima i različitim društvima.

zatvori