Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO: KONFERENCIJA U PODRAVKI Plenković: Posebno mi je drago da je ove godine posvećena ulozi žena u poslovnom svijetu i upravljanju

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je danas na konferenciji “Hrvatska kakvu trebamo” u Podravkinoj sedmerokatnici.

Ovogodišnja konferencija pod nazivom “Izazovna vremena i ženska snaga” posvećena je ženskom vodstvu te odgovara na pitanja mogu li žene na liderskim pozicijama bolje odgovoriti na krizu i izazove te jesu li krizna vremena prilika za probijanje magičnog staklenog stropa za žene u biznisu.

– Meni je uvijek drago doći u Koprivnicu i biti nazočan na ovoj sada zaista tradicionalnoj konferenciji. Posebno mi je drago da je ove godine posvećena ulozi žena u poslovnom svijetu i upravljanju – kazao je premijer Andrej Plenković.

Snimio Valentino Štefanek.

>> FOTO/VIDEO Premijer Plenković sa svitom ministara stigao u Koprivnicu, popio kavu na Zrinskom trgu prije sastanka u Županiji

Jedan od organizatora – Dražen Klarić, podsjetio je da su prvu ovakvu konferenciju organizirali prije šest godina, a tada su ju zamislili kao mjesto dijaloga na kojem će predstavnici gospodarstva razgovarati s predstavnicima Vlade, ali i svih drugih zainteresiranih za gospodarski razvoj i doći do zajedničkih rješenja za još bolji razvoj.

Klarić se osvrnuo i na to kako su stigli do Koprivnice.

Snimio Valentino Štefanek.

– Putujući danas prema Koprivnici vidjeli ste svi kako smo morali stajati na bezbroj mjesta jer se gradi nastavak brze ceste. I župan i gradonačelnik mogu biti zadovoljni s time da se, pa mogu i preuzeti da su to plodovi ove konferencije u Koprivnici jer su se i tu sastajali s Vladom i dogovarali, gradi i da se Koprivnica još bliže približava Zagrebu – objasnio je.

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić u svom je govoru upoznala prisutne sa svime što se dogodilo unatrag godinu dana u Podravki, a ključne su bile dvije odluke na državnoj razini.

Snimio Valentino Štefanek.

– Podravka je za to jedan od najboljih primjera. Brojnost tržišta na kojima poslujemo i na koja izvozimo sama po sebi zorno tumače koliku korist i olakšanje u poslovanju je došlo od eura te koje sve prilike otvara šengenski prostor koje tek trebamo materijalizirati – istaknula je Dalić.

Dodala je da je Podravkin investicijski ciklus dosegao vrhunac.

– Nakon što je već investirano oko 80 milijuna eura u tehnološku modernizaciju i razvoj poslovanja i naših proizvodnih lokacija, trenutno se u tijeku nalazi nekoliko različitih vrsta investicijskih projekata vrijednih oko 100 milijuna eura. Najveći od njih su svakako tvornica tjestenine koja je dovršena i koja upravo danas je počela prvu fazu svoga rada. Druga velika investicija, možda i najveća, koja je u tijeku je izgradnja logističko-distribucijskog centra ovdje u Koprivnici vrijedna 48 milijuna eura. Također, u Varaždinu se gradi novi pogon za preradu rajčice – pobrojala je Dalić samo neke od investicija i napomenula kako rezultate koje postižu nastoje podijeliti sa svim sudionicima u kolektivu i to poboljšanjem uvjeta rada, poboljšanjem materijalnih primanja pa su tako u posljednjih 16 mjeseci plaće i primanja povećali 26 posto.

 

U Podravki je počela konferencija “Hrvatska kakvu trebamo”

Objavljuje Drava.info u Utorak, 3. listopada 2023. 

zatvori