Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Konceptualna umjetnica Vlasta Delimar predstavila novu knjigu i videorad

U koprivničkoj Galeriji Mijo Kovačić konceptualna umjetnica Vlasta Delimar predstavila je svoja nova djela u sklopu Galovićeve jeseni.

Riječ je o knjizi “Vlasta Delimar: Voćarska 5”, pri čemu je predstavila i videorad “Diptih: Iz ljubavi u ljubav”, naveli su u Gradu Koprivnici.

– Knjiga je analiza umjetnika i umjetničkih praksi konceptualaca koji su prolazili kroz u naslovu spomenutu zagrebačku adresu gdje je Delimar živjela sa Željkom Jermanom, umjetnikom čije je ime nezaobilazno kad sa spominje hrvatska, odnosno jugoslavenska konceptualna umjetnost. Što se tiče videorada “Diptih: Iz ljubavi u ljubav”, riječ je o svojevrsnom mozaiku autoričine 40-godišnje prisutnosti u svijetu arta. Dio filma zove se “Intimitet” i odnosi se na njen projekt “Štaglinec”, a drugi govori o potresu u Zagrebu te nosi naziv “Tišina živih skulptura u tišini oštećenih skulptura” – istaknuli su.

Podršku umjetnici svojim su dolaskom dali saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž.

zatvori