Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Jubilarni 20. Đurđevečki medveni den izmamio brojne sugrađane na glavni gradski trg

Na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu održan je jubilarni 20. po redu Đurđevečki medveni den u sklopu kojega je održano ocjenjivanje vrlo cijenjenog podravskog meda.

Šampionom izložbe proglašen je Igor Makar s medom od bagrema, a sve dobitnike zlatnih i srebrnih medalja potražite ovdje.

Posjetitelji manifestacije mogli su pogledati izložbene štandove više od 30 izlagača, a u sklopu medenog doručka mogle su se degustirati palačinke koje su pripremili učenici Strukovne škole Đurđevac i njihovi voditelji.

Prigodnim govorom posjetiteljima se obratio predsjednik Pčelarske udruge Bagrem Mario Rogoz, a manifestaciju je službeno otvorio gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči. Nakon otvaranja manifestacije, glavni izvođači na pozornici bili su mališani iz DV Maslačak Đurđevac, DV Fijolica Novigrad Podravski, DV Bregunica Novo Virje, DV Pčelica Molve, Dv Košutica Ferdinandovac, DV Vrapčić Gola, DV Bubamara Kalinovac te Zbor OŠ Đurđevac.

U sklopu ove slatke manifestacije izabrana je i najbolje kostimirana pčelica, odnosno najpčelica, a prijavilo se više od 20 mališana. Najpčelicom proglašena je Aurora Kolarić, drugo mjesto zauzela je Adelina Ružman, a treće Elena Glavinić.

Glavni organizatori jubilarnog 20. Đurđevečkog medvenog dena su Pčelarska udruga Bagrem koja broji više od 90 članova svih dobnih uzrasta s više od 5.300 košnica, zatim Grad Đurđevac i Turistička zajednica grada Đurđevca.

Tekst: Božidar Kovač

zatvori