Utorak, 14. svibnja 2024.

FOTO Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica dobila priznanje narodne knjižnice godine, Fritz: Ovo je sjajan temelj za ono što nas dalje očekuje

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica zauzela je drugo mjesto u konkurenciji od 1.800 hrvatskih knjižnica te dobila priznanje za najbolju narodnu knjižnicu od njih 350 u Hrvatskoj.

Robert Fritz, ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, iskazao je zadovoljstvo radom knjižnice i dosadašnjim postignućima.

– Prva smo narodna, odnosno gradska knjižnica godine između njih 350 te smo u konkurenciji od 1.800 hrvatskih knjižnica svih vrsta zauzeli drugo mjesto, odmah iza Centra za znanstvene informacije Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu. To je ogromno priznanje za rad ne samo u prošloj godini, već kroz duže razdoblje i na to smo jako ponosni. Ovo je sjajan temelj za ono što nas dalje očekuje jer ima još puno mjesta za napredak – rekao je Fritz.

Knjižnica se može pohvaliti bogatim programom i radom te mnogobrojnim aktivnostima na što ukazuju i njihovi pokazatelji uspješnosti koji konstantno rastu, ističe Fritz.

– Tu pričamo o pokazateljima kao što su broj aktivnih korisnika, broj i optok građe te broj posjeta knjižnici koji konstantno rastu, ali i tu možemo bolje. Cilj nam je zadržati sve postojeće usluge koje trenutno imamo, proširiti inkluzivne usluge, proširiti rad s djecom i mladima koji su nam strateški ciljana skupina, raditi na digitalizaciji zavičajne periodike, ali i monografskih izdanja knjiga, raditi što više Erasmus+ projekata, planirati ideje s EU fondovima i još puno toga – zaključio je Fritz.

zatvori