Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO Đurđevački gimnazijalci boravili na otoku Tenerife u sklopu projekta ‘Iskorak’

Učenici Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca u sklopu projekta “Iskorak” boravili su na španjolskom otoku Tenerife.

Cilj projekta je rad na osobnom i socijalnom razvoju s naglaskom na emocijama i njihovoj važnosti u svakodnevnom životu te stjecanju vještina prepoznavanja, razumijevanja, imenovanja, izražavanja te regulacije emocija.

Pedagoginja Jasna Horvat Vlahović projekt je provela s profesoricom engleskog jezika Anom Huzjak i učenicima Matejom Bosorić, Martom Hasan, Nikom Mladić, Tamarom Martinčić, Patriciom Zvonar, Mateom Ščuka, Svenom Klirom, Gabrijelom Franjić i Anotnijom Petrović.

– Tijekom provedbe projekta članovi Erasmus tima osmišljavali su pedagoške radionice, sudjelovali u razgovorima, predavanjima i aktivnostima na temu emocija, empatije i predrasuda. Volontirali su u različitim ustanovama i provodili intervjue sa zaposlenima, a proveli su i anketu o emocijama te pripremali aktivnosti za mobilnost – kazali su iz Grada Đurđevca.

U sklopu projekta članovi tima su posjetili srednju školu IES Geneto u La Laguni gdje su se susreli s vršnjacima iz Španjolske.

– Tamo su upoznali njihove obitelji, drugačiju kulturu i način života, usavršavali su jezične kompetencije te upoznali drugačiji školski sustav – ističu.

Spomenimo kako je ovo putovanje u egzotičan kraj označilo velik iskorak i neponovljivo iskustvo za sve članove tima.

zatvori