Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Dan otvorenih vrata Strukovne škole Đurđevac, Ravnatelj Špoljar: Škola mora postati partner gospodarstvenicima

Škola kao obrazovna ustanova mora postati partner gospodarstvenicima kako bi kroz obrazovanje odgovorila izazovima razvoja i unaprjeđenja društva.

Kazao je tako ravnatelj Darko Špoljar na Danu otvorenih vrata Strukovne škole Đurđevac koji su održani u sklopu projekta “Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu”, odnosno druge faze projekta Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije.

Dodao je i kako je cilj povezati sve dionike koji sudjeluju u sustavu obrazovanja kako bi se ostvarili određeni potencijali i ciljevi.

Pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, koji je ujedno i voditelj projekta, osvrnuo se na razvoj i značenje Centra kompetentnosti.

– Oko milijun eura utrošeno je u nabavu najmodernije opreme za đurđevačku školu, kako bi se nastava izvodila istovjetno procesima u gospodarskom sektoru, odnosno bila kompatibilna s regionalnim gospodarstvom. Cilj je da učenicima ne treba puno prilagodbe, već da su odmah spremni za tržište rada – kazao je te naglasio kako će i zaposlenici škole uz učenike moći steći nove vještine i kompetencije.

Čestitkama na uspješnom projektu pridružio se i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić istaknuvši kako je stvorena nova paradigma strukovnog obrazovanja.

– Ovo je jedan od najvećih i najvažnijih županijskih projekata u sektoru obrazovanja u posljednjih nekoliko godina, a upravo je ulaganje u obrazovanje naš prioritet. Ukupno je uloženo preko 10 milijuna eura, a namjera nam je skratiti proces od obrazovanja do uključenja na tržište rada – rekao je te dodao kako je CEKOM postao prostor susreta i obrazovanja, znanosti i gospodarstva.

Spomenimo kako je u sklopu Dana otvorenih vrata Strukovne škole Đurđevac održan i sajam poslova “Struka je pametna odluka” koji je učenicima bio prilika za upoznavanje s potencijalnim poslodavcima.

zatvori