Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Članovi Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije ostvarili odlične rezultate na natjecanju u Đelekovcu

U organizaciji članova Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije održano je 7. Otvoreno prvenstvo općine Đelekovec u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe.

Naime, natjecanje je održano na terenu Sportskog ribolovnog društva Đelekovec, a svoje je vještine odmjerilo ukupno 13 natjecatelja.

– Natjecanje je održano u tri kategorije – za seniore, veterane i žene. U kategoriji seniora prvo mjesto osvojio je Dejan Cifrek. U kategoriji veterana zlato je osvojio Mario Šutalo, srebro Marijan Črneli, dok je broncu osvojio Ivica Molnar. U kategoriji žena najuspješnija je bila Melita Mezga, srebro je osvojila Zdenka Marijan, a broncu Vesna Babić – kazao je predsjednik udruge Ivica Molnar.

Dodaje kako su natjecatelji imali na raspolaganju vrijeme od osam minuta u kojem su morali redom pronaći pet antena pod povezom, orijentirajući se prema zvuku kojeg odašilju antene, a kojeg pomoću goniometra lociraju.

– Amaterska radiogoniometrija za slijepe rekreativna je tjelesna aktivnost prikladna za sve dobne skupine oba spola koja razvija i potiče snalaženje te orijentaciju i kretanje na otvorenom prostoru te dobru koordinaciju pokreta i sluha. Ova disciplina važna je za naše članove upravo zbog razvijanja i koordinacije preostalih osjetila koja olakšavaju orijentaciju i kretanje te bolje snalaženje u prostoru i u svakodnevnom životu – istaknuo je.

Spomenimo kako se do kraja godine planira održati i natjecanje u radio orijentaciji za učenike Osnovne škole Mihovil Pavlek Miškina iz Đelekovca koji sudjeluju u ovom projektu, a kojemu je svrha promocija ove zahtjevne tehničke aktivnosti.

zatvori