Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Brončane članove HVIDR-e ugostio župan Andrović: Pokazali ste da imate srčanost, borbenost i zajedništvo

Na ovogodišnjem 27. Svehrvatskom športskom natjecanju invalida Domovinskog rata u Malom Lošinju, ekipa HVIDR-e Virovitičko-podravske županije osvojila je brončanu medalju.

Čestitke na velikom uspjehu brončanoj ekipi tijekom prijama uputio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Veliko mi je zadovoljstvo primiti ekipu HVIDR-e koja je ekipno bila treća na ovogodišnjem SŠNIDOR-u, ali su i pojedinačno imali par odličnih rezultata. Iako su ranjeni nakon rata, pokazali su da imaju srčanost, borbenost i zajedništvo kao što su imali i u Domovinskom ratu. Pomagali smo svim udrugama naše županije koje proistječu iz Domovinskog rata i to ćemo nastaviti raditi za sve njihove aktivnosti kako bi mogli prenositi istinu svih onih koji su utkali svoje živote u temelje naše države – istaknuo je Andrović.

Ekipa HVIDR-a Virovitičko-podravske županije sudjelovala je sa svim svojim natjecateljima u devet invalidskih športskih disciplina.

– Osvojili smo zlatnu medalju u visećoj kuglani te srebrnu u šahu i streljaštvu, no bilo je tu još dobrih rezultata. Nama to predstavlja zadovoljstvo na kraju godine, da pokažemo sve ono što smo tijekom godina radili. Iako smo jedna od manjih županija, što se tiče naših natjecatelja i spremnosti, uvijek smo tu – rekao je predsjednik HVIDR-e Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš.

Dodajmo da se na 27. SŠNIDOR-u natjecalo više od 1.000 sudionika podijeljenih u 22 ekipe iz svih županija i ekipa HVIDR-a HVO Herceg Bosne. Prvo mjesto osvojila je ekipa HVIDR-a Grada Zagreba, dok je drugo mjesto pripalo ekipi HVIDR-a iz Brodsko-posavske županije.

zatvori