Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO: BRAVO! Učenici Osnovne škole Đurđevac proveli niz humanitarnih akcija i za potrebite prikupili više od 1.600 eura

U sklopu rada Školskog filantropskog kluba Izvor dobrote Osnovne škole Đurđevac te u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Đurđevac uspješno je ostvarena prva volonterska akcija u ovoj nastavnoj godini.

Naime, u đurđevačkoj Gradskoj upravi govore da su se u sklopu 51. humanitarne akcije Solidarnost na djelu u prikupljanje živežnih namirnica i higijenskih potrepština uključili učenici, učitelji, roditelji, djedovi, bake i ostali građani.

– Ova volonterska akcija imala je za cilj prikupiti što više sredstava za potrebite kojima će Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac proslijediti prikupljenu donaciju. Osim toga, najveća dobit je uključivanje učenika u volontersku akciju te učenje o prepoznavanju potrebitih i pomaganju istih. Osim ove velike akcije učenici i učitelji ostvarili su i nekoliko manjih volonterskih akcija u svojim razrednim odjelima te su prikupljena sredstva usmjerili prema potrebitima – ističu u Gradu.

Učenici su tako ukupno prikupili čak 1.603,59 eura, a novac je predan Gradskom društvu Crvenog križa Đurđevac koji će sve prikupljeno proslijediti potrebitima.

zatvori