Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO: BRAVO, EKIPA! Mladi đurđevački šahisti osvojili čak devet medalja na Pojedinačnom prvenstvu Koprivničko-križevačke županije

Na Pojedinačnom prvenstvu Koprivničko-križevačke županije u ubrzanom šahu koje je kao novo natjecanje ove godine uveo Šahovski savez Koprivničko-križevačke županije, đurđevački su mladi šahisti ostvarili izuzetne rezultate.

U Gradu Đurđevcu govore da je natjecanje je održano u Križevcima, a natjecateljice i natjecatelji su bili podijeljeni po dobnim kategorijama.

– Na natjecanju je nastupilo i 12 članova našeg Šahovskoga kluba Picok koji su osvojili ukupno devet medalja, od toga tri zlata, četiri srebra i dvije bronce – istaknuli su.

Predsjednik Šahovskoga kluba Picok Nikola Mihočka dao je i svoje viđenje natjecanja.

– Ovo je natjecanje uvedeno kako bi nastavili ulagati u najbolje mlade županijske šahistkinje i šahiste pa će tako Županijski šahovski savez svim pobjednicima financirati odlazak na državno natjecanje koje će se za mjesec dana održati u Vodicama – rekao je Mihočka.

Rezultate natjecanja donosimo vam u nastavku.

Viktor Gašparec – prvo mjesto u kategoriji M8,
Gabriel Širec – prvo mjesto u kategoriji M10
Ivan Horvat – prvo mjesto u kategoriji M14
Rubi Tereza Roštan – drugo mjesto u kategoriji Ž8
Gabriel Kapitanić – drugo mjesto u kategoriji M10
Mia Marijan – drugo mjesto u kategoriji Ž12
Ognjen Domović – drugo mjesto u kategoriji M18
Matija Mihočka – treće mjesto u kategoriji M14
Karlo Šokec – treće mjesto u kategoriji M18
Još su nastupili Toni Čurić – četvrto mjesto u kategoriji M14 , Franka Širec – sedmo mjesto u kategoriji Ž10 i Tin Turbelija – sedmo mjesto u kategoriji M14.

zatvori