Četvrtak, 4. srpnja 2024.

FOTO Berba medalja koprivničkih atletičara u Varaždinu

Berbu medalja imali su natjecatelji Atletskog kluba Koprivnica ovog vikenda na Prvenstvu Hrvatske atletske lige sjever koje je održano u Varaždinu.

Iz kluba su poručili kako je u subotu održano natjecanje za starije kategorije.

Petar Slavinić okitio se zlatom u utrci na 400 metara u kategoriji mlađih kadeta. Na istoj duljini staze, ali u kategoriji seniorki Anja Slavinić bila je srebrna. U utrci na 100 metara za kadete Lukas Petrić osvojio je srebrnu medalju, dok je Dorian Držanić osvojio 11. mjesto, a Lino Novak 13.mjesto. Petar Slavinić u utrci na 100 metara za mlađe kadete osvojio je broncu srušivši svoj osobni rekord.

– U skoku u dalj za kadete Dorian Držanić osvojio je drugo mjesto. U bacanju koplja za seniorke Josipa Mikulec osvojila je zlato, dok je Chiara Markić završila na trećem mjestu. Lukas Petrić je u disciplini bacanja koplja od 600 grama za kadete osvojio drugo mjesto, dok je Pavao Kos bio sedmi. Štafeta na 100-200-300-400 metara u sastavu Pavao Kos, Lino Novak, Lukas Petrić i Dorian Držanić osvojila je brončanu medalju – istaknuli su u klubu.

Osim osvajača medalja za klub je nastupilo još natjecatelja koji su ostvarili zapažene rezultate.

– U utrci na 200 metara prepone za mlađe kadetkinje Karla Obranović bila je sedma. U istoj disciplini, ali u kategoriji kadetkinja Ivana Cenko bila je četvrta, dok je Mirta Lovrenčić osvojila deveto mjesto. U utrci na 100 metara u dobnoj kategoriji mlađih kadetkinja, Lana Grudić osvojila je peto mjesto, dok je Iris Merc bila 35. U istoj disciplini, ali u kategoriji kadetkinja, Zara Rupčić bila je 14., Mirta Lovrenčić osvojila je 20. mjesto, dok je Eva Šanjić završila 25. U dobnoj kategoriji seniorki, Chiara Markić osvojila je deveto mjesto – naglasili su.

Karla Obranović završila je osma u utrci na 400 metara u kategoriji mlađih kadetkinja, dok je Iva Mikulec osvojila 24. mjesto, a Lana Grudić 26. U istoj disciplini u kategoriji kadetkinja Zara Rupčić bila je osma, dok je Lino Novak osvojio sedmo mjesto. U bacanju vortexa za mlađe kadetkinje Iva Mikulec bila je peta. U bacanju diska za kadetkinje Ivana Cenko osvojila je šesto mjesto. Šesta je bila i Josipa Mikulec u bacanju diska u kategoriji seniorki.

U nedjelju se nastavilo natjecanje u dobnim skupinama limačica i limača.

– Od naših najmlađih najuspješniji su bili Leni Novak koji je osvojio zlato u bacanju vortexa i Katja Lazić koja je osvojila broncu u istoj disciplini – zaključili su.

zatvori