Ponedjeljak, 8. srpnja 2024.

DERBI SJEVERA Ferenčina uoči utakmice protiv Varaždina: Nama su sutra najvažnija tri boda da nastavimo pozitivan niz

Nogometaši Slaven Belupa u 11. će kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige snage odmjeriti s Varaždinom na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš.

Susret će se igrati sutra u 18 sati, a na današnjoj konferenciji za medije najavio ga je trener koprivničke ekipe Roy Ferenčina.

– Varaždin je vrlo dobra ekipa, pogotovo u zadnje četiri utakmice gdje ima dvije pobjede i dva remija. Svi znaju što nam znači sutrašnja utakmica, to je uvijek bio susjedski derbi i tu utakmicu želimo “dobiti”. Želimo ponoviti igru kakvu smo imali protiv Osijeka – rekao je trener.

Svoje viđenje sutrašnjeg derbija sjevera dao je i Slavenaš Adrian Liber koji je, podsjetimo, u Koprivnicu stigao iz Rijeke.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Igramo protiv kvalitetne momčadi koja igra zanimljiv nogomet. Ušli su u pozitivan niz bez poraza tako da ih ne smijemo podcijeniti, već shvatiti ozbiljno. Pripremamo se najbolje što možemo, a imamo prednost domaćeg terena – istaknuo je Liber.

Uoči sutrašnje utakmice nema pritiska, nastavio je Ferenčina.

– Svaku utakmicu jednako shvaćamo i želimo se u svakoj prezentirati dobrim pristupom i dobrom igrom. Nekad se, kao protiv Dinama i Rijeke, dogodi da ne uzmemo bodove, no idemo utakmicu po utakmicu i nadam se da ćemo biti sve bolji i bolji. Lijepo je pobijediti, nadam se da ćemo ući u pozitivan niz i još bolje se posložiti i upoznati te da ćemo dobro igrati i osvajati bodove – poručio je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Ferenčina se na konferenciji prisjetio i prošlosti kada je u dresu Slavena igrao protiv Varaždina.

– Uvijek te utakmice pamtim po lijepom; sjećam se kad smo u Varaždinu pobijedili 1:0, a cijelu smo utakmicu igrali s igračem manje. Najbolja utakmica protiv Varaždina je bila kad smo pobijedili 7:1 – Marijo Dodik je zabio šest golova, igrao sam i ja i stvarno je bilo lijepo, baš nas je išlo. Daj Bože da je takva svaka utakmica, no ne treba to sada tako gledati, nama su sutra najvažnija tri boda da nastavimo pozitivan niz – zaključio je Ferenčina uz naglasak da u susjedskom derbiju nikad nema favorita.

Spomenimo da će sutrašnji susret biti drugi međusobni dvoboj ovih dviju momčadi u aktualnoj sezoni. U prvom, igranom u Varaždinu, rezultat je bio 2:2, a pogotke za Slaven Belupo postigli su Hoxha i Mioč. Varaždinci su trenutno petoplasirana momčad lige s 14 osvojenih bodova, pet više od Slavena koji je osmi.

zatvori