Subota, 27. travnja 2024.

[DARIVANJE] Rođendanski koncert ansambla LADO: Besplatne ulaznice podignite od 17. listopada, a mi znamo koga vodimo na koncert

“Drmeš, kolo, polka, zurka” naziv je svečanog godišnjeg koncerta kojim LADO slavi svoj 74. rođendan, a koji će se u Đurđevcu održati u srijedu 8. studenoga u 19 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Đurđevac.

Da biste osigurali svoje mjesto i mogli uživati u odabranoj koreografiji i vrhunskoj izvedbi, potrebno je podići besplatnu ulaznicu koje će biti dostupne već od 17. listopada na recepciji Posjetiteljskog centra Đurđevački pijesci.

Od svog osnutka 1949. godine do danas, repertoar Ansambla LADO oblikuje se i temelji na vrhunskim koreografskim i glazbenim djelima kojima se na zavidnoj estetskoj, umjetničkoj, izvedbenoj i profesionalnoj razini interpretira plesna, glazbena i odjevna baština hrvatskoga sela. “Drmeš, kolo, polka, zurka” program je kojim će LADO povesti publiku na plesno i glazbeno putovanje Posavinom, Moslavinom, Bilogorom, Turopoljem, Slavonijom, Baranjom, Srijemom, Međimurjem i Podravinom.

Repertoar Ansambla sustavno se i kontinuirano proširuje i obogaćuje. Plesovi i pjesme istočne Slavonije, popijevke i drmeš iz Turopolja te srijemska zurka neke su od praizvedbi u kojima će publika moći uživati gledajući i slušajući rođendanski koncert ansambla LADO, a njihove energične i nadahnute izvedbe, koreografska ostvarenja i scenske interpretacije nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Vjerujemo da će tako biti i ovog puta!

Stoga podsjećamo još jednom, ulaz na koncert je besplatan uz podizanje gratis ulaznica koje će biti dostupne već od 17. listopada na recepciji Posjetiteljskog centra Đurđevački pijesci prema sljedećem rasporedu:

utorak – petak: od 12 do 15 sati
subota – nedjelja: od 11 do 17 sati

Koncert je organiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.


Portal Drava.info za petero najsretnijih čitatelja već je osigurao po dvije ulaznice. Sretne dobitnice su Ivona Bogadi, Duška Varga, Sanja Kapusta, Martina Vitez i Lidija Lukanec. Upute smo vam poslali u inbox.

zatvori