Nedjelja, 12. svibnja 2024.

DANI OPĆINE Kalinovac će obilovati sadržajima, priprema se nogometni turnir, koncerti, vatrogasna vježba i izložba rakije

Mnoštvo događanja narednih dana očekuje sve stanovnike općine Kalinovac i njihove goste.

Brojne aktivnosti održat će se u sklopu obilježavanja Dana općine Kalinovac te proslave “Lukova v Kalinovcu”.

Program će započeti 14. listopada u 15 sati kada će se odigrati nogometna utakmica između domaćina iz Nogometnog kluba Kalinovac i Nogometnog kluba Drava Novigrad Podravski. Poljoprivredna udruga Kalinovac će uz pomoć ostalih udruga s područja općine u 17 sati održati Međunarodnu izložbu rakije, pripravaka od rakije i octa. Dodajmo kako će se izložba održati u prostoru kod školske dvorane Osnovne škole Ivan Lacković Croata. Večernji program bit će obogaćen glazbenim nastupima pa će se tako u 19 sati održati susreti folklora, dok će u 20:30 biti održan koncert Tamburaškog sastava Dangube.

U subotu, 15. listopada program će početi u 10 sati natjecanjem u gađanju glinenih golubova u Lovačkom domu, dok će u 12:30 biti održana primopredaja vozila i pokazna vježba kod Društvenog doma Batinske. Kulturna udruga Tomislav Franjić bit će zadužena za večernji program od 17 do 19 sati, a održat će se tamburaška sekcija i zbor, promocija knjižice o Zvonimiru Rogozu i mala dramska sekcija.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kalinovac održat će se 16. listopada u 14 sati i to u velikoj sali Društvenog doma.

Svečanost završava u srijedu, 18. listopada kada će se održati svečane svete mise u 11 i 18 sati u Župnoj crkvi sv. Luke evanđelista u Kalinovcu.

Izvor: Općina Kalinovac
zatvori