Subota, 4. svibnja 2024.

Butković: Iduće godine bit će gotova dokumentacija za brzu cestu do Koprivnice, izgradit će se do 2030. godine

Unatoč kašnjenju, gradnja brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog je počela, a tijekom iduće godine očekuje se dovršetak kompletne dokumentacije za nastavak do Koprivnice.

Rekao je to danas medijima prilikom boravka u Koprivnici Oleg Butković, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar mora, prometa i infrastrukture. Kazao je pritom da su trenutno ugovorena dva projekta izgradnje brzih cesta pa se jedna odnosi na relaciju prema Bjelovaru, a druga je vezana uz dionicu Križevci – Kloštar Vojakovački.

– U jednom trenu zbog povećanja cijena i rata u Ukrajini izvođač nije htio niti je mogao raditi po ugovorenim cijenama pa smo imali zastoj budući da je to procedura gdje ne možete odmah izvođaču radova priznati i dati ono što on traži. Zbog toga je bilo određenih kašnjenja, no Bogu hvala to je sada krenulo – poručio je.

Otkrio je i planove za nastavak gradnje brze ceste do Koprivnice.

– Sljedeće godine očekujemo završetak kompletne dokumentacije za brzu cestu do Koprivnice. Vjerujem da ćemo brzu cestu do Koprivnice završiti prije 2030. godine – otkrio je i dodao da cesta neće završiti u Koprivnici, već je plan da ide sve do granice s Mađarskom.

Ministar je još komentirao zagađenje koje prijeti nakon što je Drava poplavila bivšu praonicu vagona kod Botova.

– O tome nisam znao sve dok se nije dogodila poplava i dok medijski to nije izašlo van. Naravno da sam odmah reagirao jer je to u resoru koji ja vodim. Mislim da je Vlada 2006. godine donijela odluku i zadužila Ministarstvo graditeljstva da to sanira, no do toga nije došlo. Postupak je sada kod Državnog inspektorata koji će ga cijelog pregledati i izdati rješenja i obveze pa ćemo nakon toga u suradnju s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ići u saniranje tog područja – zaključio je Butković.

zatvori